Bajnokok Ligája: A Feyenoord kikapott a Leverkusentől, a Benfica győzni tudott Belgrádban

camera

1

Bajnokok Ligája: A Feyenoord kikapott a Leverkusentől, a Benfica győzni tudott Belgrádban

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

A Feyenoord Rotterdam labdarúgói számára nem sikerült jól a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája csoportkörének nyitánya - írja a TASR.

A csütörtöki 1. fordulóban hazai pályán 4:0-s vereséget szenvedtek a német bajnok Bayer Leverkusen ellen, mind a négy gólt az első félidőben kapták. A szlovák válogatott játékos, David Hancko végigjátszotta a mérkőzést a holland csapat védőjeként. Egy másik mérkőzésen a Crvena zvezda Belgrád 2:1-es vereséget szenvedett a Benfica Lisszabon ellen.

A Feyenoord nem kapta el a mérkőzés elejét a Leverkusen ellen, és már az 5. percben hátrányba került egy Florian Wirtz által végrehajtott gyors akció után, aki a tizenhatos vonaláról bal lábbal pontosan a kapufához lőtt. A hazaiak egy szöglet után Ramiz Zerrouki révén ünnepelhették az egyenlítést, de a VAR közbeszólt, és a gólt végül les miatt érvénytelenítették. A rotterdami csapat a továbbiakban is hibákat követett el, amelyeket a vendégek kihasználtak. A Bayer 2:0-ra növelte előnyét a 30. percben Alejandro Grimaldo góljával, majd Wirtz megszerezte második találatát, és nem sokkal a szünet előtt Edmond Tapsoba fejesét követően a kapus, Timon Wellenreuther, egy öngólt vétett, miután nem tudta megfogni a labdát a gólvonal előtt. A rémes első félidő után a Feyenoord játékosai a második játékrészre összeszedték magukat, és sikerült megállítaniuk az ellenfél gólgyárosait. Az 59. percben Hancko szabadrúgást lőtt, de bal lábbal jócskán fölé célozta a labdát. A hazaiak próbálkoztak, de nem sikerült visszatérniük a meccsbe. A 73. percben bár hálót talált a csereként beállt Ajase Ueda, ezt a gólt is érvénytelenítették les miatt.

A Benficát belgrádi győzelméhez a török légiósok vezették. Először a 9. percben Karem Aktürkoglu lőtt közelről, majd 2:0-ra növelte az előnyt egy remek szabadrúgással Orkun Kökcü. A második félidőben a portugál csapat biztosan őrizte előnyét, és a szerb bajnok csak a végén tudott szépíteni Felicio Milson góljával.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program