Bajnokok Ligája: A Monaco hazai pályán legyőzte a Barcelonát, a Sturm Graz kikapott, nyert az Atlético Madrid

camera

1

Bajnokok Ligája: A Monaco hazai pályán legyőzte a Barcelonát, a Sturm Graz kikapott, nyert az Atlético Madrid

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A Monaco 2-1-re legyőzte hazai pályán a Barcelonát, akik 80 percig emberhátrányban fociztak Eric Garcia kiállítása miatt - írja a TASR.

A Barcelona számára a Monte Carlo-i párharc a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött. A 10. percben Marc-Andre ter Stegen kapus Eric Garcia beadását “varrta” be, aki nyomás alatt labdát vesztett, a tizenhatos előtt szabálytalankodott Takumi Minamino ellen, és piros lapot kapott. A Monaco kihasználta az erőjátékot, hat perccel később Maghnes Akliouche éles lövéssel a közeli kapufára lőtt – 1:0 volt a meccs. Csak ezt a pillanatot követően tértek magukhoz a vendégek, Lamine Yamal pedig a 28. percben egyenlített.

A második félidőben a Monaco fokozta támadásait, és kombinációkkal került az ellenfél kapuja elé. Jutalma a csereként beállt Ilenikhen gólja volt, aki Vanderson hosszú passza után elkerülte a lescsapdát, és szökésből verte Ter Stegent, így lett- 2:1. A 87. percben a játékvezető a Monaco javára tizenegyest ítélt Martinez és Balogun érintkezése után, de miután videón tanulmányozták a helyzetet, visszavonta a büntetőt. Az állás nem változott, a monacóiak pedig a végső sípszó után értékes diadalt ünnepelhettek.

A Stade Brest labdarúgói sikeresen kezdtek a Bajnokok Ligájában. A francia csapat 2:1-re legyőzte az osztrák Sturm Graz csapatát a guingampi stadionban, a győztes gólt Abdallah Sima lőtte az 56. percben.

A harmadik meccsen pedig az Atlético Madrid Jose Maria Gimenez 90. percben szerzett góljával 2:1-re 2:1-re legyőzte az RB Leipziget.

Az Arsenal 0:0-ás döntetlen játszot az Atalanta Bergamóval.

Az Arsenal sérült kapitánya, Martin Ödegaard nélkül az 51. perctől veszíthetett volna, amikor Thomas Partey szabálytalankodott Edersonnal a tizenhatoson belül, de Mateo Retegui nem lőtte be a büntetőt. A kapus David Raya elkapta a lövését, és remekül blokkolt egy fejest a vonalon. Az Atalanta alakított ki jobb helyzeteket, de nem sikerült a lövés, így gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program