Az online kalkulátorok használatáról

camera

1

Az online kalkulátorok használatáról

Kép: ingyenes stock fotó 

Megosztás

Manapság a hírekben is gyakran hallhatunk arról, hogy az energiaforrások, például a gáz ára csökken vagy épp növekszik. Erről jó, ha időben értesülünk, hogy ne érjen váratlanul minket, amikor a számlán más összeget látunk, mint amit már egy ideje megszokhattunk.

Erről azonban ma már nem csak a médiából tájékozódhatunk, hiszen rendelkezésünkre áll a gázszámla kalkulátor a kiszamolo.com oldalon. A funkció használata nagyon egyszerű és kényelmes, hiszen csak meg kell adnunk a szükséges adatokat.

A gázszolgáltatót, a havi gázfogyasztást köbméterben, a fűtőértéket MJ/köbméterben, illetve a korrekciós tényezőt. Az utóbbi két adatot a gázszámlánkról tudjuk leolvasni. Ha pedig ezzel megvagyunk, akkor csak rá kell kattintani a “Kiszámol” gombra és máris megkapjuk, hogy aktuálisan mennyi 1 köbméter gáz ára.

Az általunk említett oldal egy online kalkulátorgyűjtemény, amit nem csak a gázárak kiszámításához használhatunk. Mai írásunkban arról lesz szó, hogy mit érdemes tudni róla, illetve hogy mi célból lehet még hasznunkra.

Mi az az online kalkulátorgyűjtemény?

Az online kalkulátorgyűjtemény lényegében nem más, mint egy olyan internetes oldal, ahol többféle kalkulátort is megtalálhatunk, használhatunk. Ezek helyettünk végzik el a számításokat, nekünk csak annyi a teendőnk, hogy megadjuk a műveletek elvégzéséhez szükséges számadatokat, illetve egyéb információkat.

A kalkulátorok el tudnak végezni egyszerű matematikai műveleteket – például szorzást, összeadást, stb. –, de ennél bonyolultabb számításokra is képesek lehetnek. Gondolunk itt például a testtömegindex kiszámítására, a mértékegységek, árfolyamok átváltására vagy a hiteltörlesztő részletek meghatározására.

Miért érdemes használni egy ilyen oldalt?

Egy ilyen oldal használata rengeteg előnnyel jár, hiszen nagyon gyors, egyszerű és kényelmes megoldást kínál a számításokhoz, különböző információk kiderítéséhez. Mivel nem nekünk kell kitalálni, hogy mit hogyan számolunk ki, miről hol és hogyan tájékozódunk, ezért rengeteg időt megspórolhatunk.

Ezeken az oldalakon a számítások gépi programok alapján automatikusan zajlanak, amivel könnyen kiküszöbölhető az emberi hibázás lehetősége. Ráadásul bárhonnan hozzáférhetünk a kalkulátorokhoz, még akár útközben is, hiszen az okostelefonunkon keresztül is elérjük őket.

Mi mindenre lehet használni?

A fent felsorolt lehetőség csak néhány volt a sok közül, ezenkívül például a háromszög-, a legkisebb közös többszörös, az infláció-, az átalány- és a családi adókedvezmény-kalkulátor is elérhető. 

Látható tehát, hogy a kiszamolo.com online kalkulátorgyűjtemény sok esetben a hasznunkra lehet, ha valamit ki akarunk számolni, át akarunk váltani, vagy ha valamilyen információt meg akarunk tudni.

Ahelyett, hogy több forrásból próbálnánk tájékozódni vagy másokat kellene megkérdeznünk, az oldalon nagyon gyorsan, egyszerűen és kényelmesen hozzájuthatunk a szükséges adatokhoz, információkhoz. Így megkönnyíthetjük a dolgunkat és rengeteg időt megspórolhatunk.

(PR-cikk)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program