Így építsünk családi házat stressz nélkül!

camera

1

Így építsünk családi házat stressz nélkül!

Kép: www.szerako.hu 

Megosztás

A házépítésnek már a gondolata is izgalmas. Beleéljük magunkat, tervezgetünk, új otthonunkkal álmodunk, de aztán hirtelen kigyullad a piros lámpa. A legtöbben hosszú hónapokig, évekig tervezgetik az építkezést, és mégis számtalan nehézséggel találkoznak az úton – és erről nem csak a hírekben hallhatunk, hiszen rokonok, barátok, kollégák rémtörténeteit mindannyian hallottuk már. Készen állunk arra, hogy végig tudjuk ezt csinálni, vagy van egyszerűbb megoldás? 

Már csak azért is érdemes szakértőkhöz fordulni, hogy ezt megtudjuk. A SzeRaKo Csoport Építésziroda egyike azoknak, amelyek a költséghatékonyságukról és rugalmasságukról ismertek, és a népszerű Ytong ház építéséhez kínálnak segítséget. Ha nem akarjuk hagyni, hogy a kihívások már az elején elriasszanak bennünket, bátran ismerkedjünk meg a kész ház programmal.

Miért nehezebb mint gondolnánk?

Érthető, ha sokan elhessegetik a családi ház építésének gondolatát. Összetett folyamat lehet az engedélyeztetés, a tervezési szakaszra többször is vissza kell térni. A kivitelezés során pedig előre nem látott akadályokban ütközhetünk. Ezek mind időt, energiát, és nem utolsósorban pénzt emésztenek fel.

Ráadásul a folyamatos stressz, ami az építkezést kíséri, megterheli a mindennapjainkat. Egy olyan projekt, amiben örömünket szeretnénk lelni, rémálommá válhat. Mire észbe kapunk, a költségek elszállnak, a kivitelezés csúszik, és a költséghatékony fenntartással még nem is terveztünk. 

Ha ezekre a kérdésekre nincsenek világos válaszok, akkor az építkezés folyamata valóban kiszámíthatatlan lesz.

Az építési folyamat újragondolása

Szerencsére léteznek olyan építési rendszerek, amelyek elejét veszik a bizonytalanságnak. Előre elkészített típustervekből választhatunk, amelyek az egyedi igényekhez igazíthatók. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges újabb és újabb terveket készíteni, mert a rendelkezésre álló opciók széles skálán mozognak. 

A tervek szükség esetén mégis könnyen módosíthatók, hogy teljes mértékben megfeleljenek az elképzeléseinknek. Nem kell kompromisszumot kötni. Legyen szó a nyílászárókról, különleges burkolatokról vagy belső elrendezésről. 

A kivitelezés során használt anyagok gyors építkezést tesznek lehetővé, és minimalizálják az építési hibák lehetőségét is. A jól átgondolt, előre kidolgozott rendszerek révén a folyamat minden egyes lépése egyszerűbbé válik és előre kalkulálható eredménnyel jár.

A mi otthonunk, a mi választásunk 

A kész ház rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen felépíthessük a házunkat anélkül, hogy aggódnunk kellene az energiahatékonyság miatt. A modern építőanyagok révén a házunk kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bír, így alacsonyabb energia felhasználással és fenntarthatóbb működéssel számolhatunk.

Mivel az építés átlátható, elkerülhetőek a váratlan kiadások. A kivitelezési idő is jelentősen csökken, ami alacsonyabb munkadíjakat jelen,t és azt, hogy gyorsabban beköltözhetünk. Így már nem is tűnik az építkezés lehetetlen küldetésnek, ugye?

(PR-cikk)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program