A sikeres cég védjegye az elégedett ügyfél 

camera

1

A sikeres cég védjegye az elégedett ügyfél 

Kép: connectyou-callcenter.hu 

Megosztás

Egy vállalkozás hosszú távú sikerét meghatározza, hogy mennyire kiváló a terméke, a szolgáltatása, és az, hogyan bánik a vevőivel. Amikor beérkezik egy hívás az ügyfélszolgálatra, a cég lehetőséget kap arra, hogy bizonyítsa az elkötelezettségét, vagy éppen ellenkezőleg, nagyot hibázzon. Az ügyfél elégedettsége tehát döntő lehet.

Mi kell ahhoz, hogy egy ügyfél értékesnek érezze magát?

Amikor egy ügyfél segítséget kér, nem csak gyors megoldást vár. A ConnectYOU Call Center csapata is azt tapasztalja, hogy sokkal magasabb elvárásoknak kell nap mint nap megfelelni: 

  • Minden ügyfél azt szeretné érezni, hogy valóban megértik a problémáját. Ha az ügyfélszolgálaton dolgozók őszinte érdeklődést mutatnak, az már fél siker.
  • Az ügyfél szakértő figyelmet igényel. Ha gyorsak a válaszok, de nem informatívak, és nem oszlatják el a bizonytalanságát, csalódottan fogja letenni a telefont. 
  • Ma már nem elég a telefon. A cégeknek chaten, közösségi médián, e-mailben is tudniuk kell kommunikálni, hogy bármelyik csatornán elérhető legyenek.

A márka hitele a tét

Az ügyfélproblémák kezelésén állhat vagy bukhat egy cég hírneve. De ennél több érv is szól amellett, miért érdemes megfontolni a feladat kiszervezését. 

Először is, a munkatársak az ügyfélproblémák hatékony megoldására vannak kiképezve. Másrészt, nem csupán szakértői a kommunikációnak, de a legújabb technológiákat alkalmazzák a kimagasló ügyfélémény érdekében. 

Csúcsidőszakokban, piacnyitás, új termékek esetén lehet, hogy egyik pillanatról a másikra duplaannyi megkeresés érkezik. A professzionális call centerek ezt is képesek gyorsan és hatékonyan lereagálni, ami biztonságérzetet jelent minden cégnek.

Üzleti és technológiai előnyök

Egy tapasztalt call center partner szolgáltatásainak igénybevétele költséghatékonyabb egy saját ügyfélszolgálati feladatokat ellátó részleg fenntartásához képest. Hogy miért? Nem kell toborzásra, képzésre, infrastruktúra kiépítésére és fenntartásra áldozni. 

Egy vállalati szintű belső ügyfélszolgálat emellett aligha képes lépést tartani a gyors technológiai fejlődéssel. A call centerek automatikus híváselosztó rendszerekkel dolgoznak, interaktív hangválasz szolgáltatást nyújtanak, AI-alapú chatbotokat foglalkoztatnak, a szoftvereket pedig napi szinten frissítik. 

Ezek mind olyan erőforrásigényes befektetések, amelyek az eredményességet is szolgálhatnák termékfejlesztési, értékesítési, vagy marketing oldalon.

Az elégedett ügyfél aranyat ér

Egy profi call center tökéletesen beszél az ügyfelek nyelvén. Képes képviselni a cég értékeit, és minden folyamatával a lojalitás erősítését szolgálja. Azok a vállalatok, amelyek már megtalálták a megfelelő partnert az ügyfélszolgálati feladatokhoz, gyakran ütőképesebbek a piacon. 

Az interakciók révén ugyanis olyan információkhoz jutnak a call center által, amelyek pontos képet festenek a piacról, a vevők preferenciáiról és igényeiről. Így nemcsak az ügyfélproblémák kezelését tudhatják professzionális kezekben, de versenyelőnyre is szert tesznek. 

(PR-cikk)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program