Nagy változásokat ígér a ZSSK - Ez várhat a vonatozókra

camera

1

Nagy változásokat ígér a ZSSK - Ez várhat a vonatozókra

Fotó: ZSSK/Facebook 

Megosztás

A Szlovákiai Vasúttársaság (ZSSK) az utazók számára modernebb, tisztább és felszereltebb vonatokat, a dolgozók számára pedig jobb munkakörülményeket, magasabb fizetést és továbbképzési lehetőségeket ígér.

A vállalat azt szeretné elérni, hogy a szlovákiaiak a vonatozásra az autós közlekedés környezetbarátabb és kényelmesebb alternatívájaként tekintsenek, ehhez azonban nélkülözhetetlen lépéseket kell megtenni – számolt be róla a ZSSK vezérigazgatója, Peter Helexa.

"Bízunk benne, hogy ezek a lépések hozzájárulnak majd az utazás minőségének emeléséhez, valamint egy vonzóbb és stabilabb munkakörnyezet kialakításához".

– fogalmazott Helexa.

A ZSSK elsősorban elöregedett vonataik leselejtezését, ezzel egy időben pedig új mozdonyok és szerelvények beszerzését ígéri, hogy modernebb és biztonságosabb feltételeket teremthessenek az utasok számára. A vállalat nagyjából 130 millió eurót fordít majd az új vonatok beszerzésére, emellett pedig további több száz millió eurót különítenek el egy műszaki és higiéniai karbantartóközpont létrehozására, amely vagy Kassán, vagy Zsolnán épül majd fel – nyilatkozta a ZSSK vezetőségének tagja, Karol Henzély.

Az utasok a jobb Wifi-szolgáltatás mellett az étkezési lehetőségek kibővítésére is számíthatnak, a vállalat ugyanis bejelentette, hogy hamarosan, egyelőre teszt jelleggel ételautomatákkal szerel majd fel egyes vonatokat. Ezen kívül az illetékesek a vasúttársaság mobilalkalmazásának fejlesztését is ígérik elsősorban a pontos és részletes tájékoztatás érdekében.

Bár a ZSSK terveinek homlokterében jelenleg az áll, hogy 2027-ig éves szinten 85 millióra emeljék a velük utazók számát, a jelenlegi és potenciális jövőbeli alkalmazottaik számára is jobb feltételeket ígérnek. Ennek részét képezi az idén július elsejétől bevezetett bérkiegészítés további emelése, a munkakörülmények modernizációja és számos továbbképzései lehetőség biztosítása dolgozóik számára. A vállalat illetékesei ezzel összefüggésben arról számoltak be, hogy modern és stabil munkáltatóvá szeretnének válni, ezzel pedig hozzájárulni az ország fejlődéséhez.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program