Nem volt hajlandó elengedni utasát a bedrogozott férfi, három országon át menekült vele

camera

1

Nem volt hajlandó elengedni utasát a bedrogozott férfi, három országon át menekült vele

-illusztráció- (Fotó: TASR) 

Megosztás

A rendőrség eljárást indított egy férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt vezetett autót, közben pedig nem volt hajlandó elengedni utastársát.

Az eset csütörtökön kora reggel történt. A 35 éves Marek Csehországból jött autóval, 23 éves utastársát pedig nem engedte kiszállni annak ellenére, hogy az többször is megkérte őt rá. A fiatalabbik férfi értesítette a rendőrséget, a sofőr viszont tovább haladt a járművel, Ausztrián keresztül pedig Szlovákiába érkezett. Magyarországra tartott, azt a határt viszont már nem sikerült átlépnie – számolt be róla a TV JOJ.

Reggel 5 óra körül az osztrák rendőrök értesítették a szlovákiai hatóságokat, akik bekapcsolódtak a jármű üldözésébe. Oroszvárnál (Rusovce – Pozsony városrésze) az autós elveszítette uralmát a kocsi felett és nekiütközött egy oszlopnak.

A rendőrök őrizetbe vették, de nem volt hajlandó sem alkoholtesztet végezni, sem biológiai mintát adni a kórházban. A TV JOJ szerint a férfi tudatmódosító szer hatása alatt állt. A történtek után rács mögött végezte, személyi szabadság korlátozásával és tudatmódosító szer hatása alatt történő veszélyeztetéssel gyanúsították meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program