Úgy tűnik, csak ki akarta nyitni az ablakot betonjárdára zuhant királyhelmeci iskolás

camera

1

Úgy tűnik, csak ki akarta nyitni az ablakot betonjárdára zuhant királyhelmeci iskolás

Forrás: a Helmeczy Mihály Alapiskola weboldala 

Megosztás

A 11 éves kisfiú, aki kiesett a királyhelmeci Helmeczy Mihály Alapiskola ablakán csütörtökön, még mindig súlyos állapotban fekszik a kassai kórházban.

A kisfiú a Markíza szerint az iskola épületének harmadik emeletén a szünetben éppen megpróbálta kinyitni az ablakot, amikor a baleset történt. Mintegy 13 méterről zuhant az épület előtti betonjárdára.

Egy arra járó nő vette észre, aki azonnal szólt a pedagógusoknak, majd riasztották a mentőket. Közel van a kórház, közel volt a segítség is, de a kisfiú elvesztette az eszméletét, újra kellett éleszteni. Ezután mentőhelikopterrel, súlyos állapotban szállították Kassára. Az állapota továbbra is súlyos.

Ladislava Šustová, a kassai L. Pasteur kórház szóvivője elmondta, továbbra is mélyaltatásban fekszik az aneszteziológiai és intenzív osztályon.

Azt nem tudni pontosan, mi történhetett az osztályban, ám a fenntartó szerint nem zaklatásról volt szó, hanem egy szerencsétlen balesetről. Találtak egy padot, amiről a srác megpróbálhatta elérni az ablak kilincsét, mivel a padlóról ez nem ment volna.

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, a részletekről egyelőre nem tájékoztattak.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program