Niké-liga, 8. forduló: Kötelező győzelem előtt a DAC

camera

2

Niké-liga, 8. forduló: Kötelező győzelem előtt a DAC

Fotó: Cséfalvay Á. András 

Megosztás

Hét napon belül már harmadik bajnoki mérkőzésére készül a DAC, amely ezúttal a sereghajtó Skalica otthonába látogat.

Sűrű a DAC programja, amely a soros hétvégi bajnoki mérkőzések mellett hétközben is érdekelt. Az elmúlt hétvégén a sárga-kékek közel álltak hozzá, hogy pontot szerezzenek a listavezető Slovan ellen, ám Trusa a sorsdöntő pillanatban büntetőt hibázott, így a pozsonyiak mindhárom pontot elvitték Dunaszerdahelyről. Kedden a csallóköziek javítottak, magabiztos győzelmet arattak a trencséniek elleni pótolt mérkőzésen, így visszaállhattak a dobogó legalsó fokára.

Az előttünk álló hétvégén az lesz a céljuk, hogy megtartsák pozíciójukat, ehhez pedig kötelező győzelmet vár tőlük mindenki, hiszen a sereghajtó Skalica otthonába látogatnak. Az előző idényben a zöld-fehérek az alsóházban szerénykedtek, ott is csak a középmezőnyt gyarapították – a kiesést magabiztosan elkerülték, de a felsőbb pozíciókért folyó harcba nem tudtak nagyon beleszólni. A nyár folyamán semmit sem bíztak a véletlenre – amellett, hogy igyekeztek hasznosan erősíteni (erről ITT írtunk bővebben), hét felkészülési mérkőzést is abszolváltak. Ezek közül négyet megnyertek (Petržalka 2:1, Olomouc B 3:2, Výškov 4:0, ViOn 1:0), kétszer döntetleneztek (Líšeň 2:2, Slovácko 2:2) és csak egyszer kaptak ki (Karviná 0:2). Ehhez képest a bajnokságot nagyon gyengén kezdték, eddigi hat mérkőzésükön egyszer sem tudtak nyerni, három pontjukat pedig három döntetlenből szedték össze a kassaiak, a besztercebányaiak és a nagymihályiak ellen. Mondani sem kell, a bajnokság egyedüli nyeretlen csapataként az utolsó helyen állnak.

„Bízom benne, hogy sikeresek leszünk. Fontos volt, ahogy Trencsénben reagáltunk a Slovan elleni balszerencsés találkozóra, de még fontosabb lesz folytatni ezt a felfogást. Megnéztünk videófelvételeket a Skalica játékstílusáról, amely igyekszik letámadni. Nem szabad hagynunk, hogy párharcokra kényszerítsenek minket, jobban ki kell használnunk a széleket. Meg akarjuk mutatni a minőségünket és három pontot zsákmányolni”

– idézi a DAC hivatalos oldala a klub támadóját, Matej Trusát, aki a Slovan elleni kihagyott büntető után Trencsénben duplázni tudott.

Az elmúlt szezonban a DAC és a Skalica csak kétszer találkozott, a sárga-kékek pedig mindkétszer 1:0-ra győztek. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti – az élvonalban összesen hét meccset játszottak, ezek közül a DAC négyet nyert meg, két döntetlen mellett pedig egyszer örülhettek a zöld-fehérek. Az együttesek aktuális formája mellett tehát a statisztika is a dunaszerdahelyiek mellett szól a hétvégi bajnoki előtt.

A két csapat egymás elleni mérkőzései az előző szezonban:

MFK Skalica – FC DAC 1904 0:1

FC DAC 1904 – MFK Skalica 1:0

A címvédő és listavezető Slovan Bratislava hétközben nagy pofont kapott a Bajnokok Ligájában, hétvégén pedig ezért szívesen kiengesztelné szurkolóit, de nem lesz könnyű dolga, ugyanis az öt mérkőzés után még mindig veretlen rózsahegyieket fogadja.

A Slovan fő kihívója, a szintén veretlen Žilina pontokért utazik a négy bajnoki óta nyeretlen Košice otthonába. A Spartak sem talált még legyőzőre idén a bajnokságban, apró szépséghiba, hogy eddigi hat bajnokijából ötször döntetlenezett. Hétvégén az ugyancsak döntetlenre szakosodott besztercebányaiakat fogadja.

A komáromiak eddigi két győzelmüket idegenben jegyezték, most ideiglenes otthonukban is végre begyűjtenék a három pontot, erre pedig az öt bajnoki óta nyeretlen trencséniek ellen meg is van minden esélyük. A Michalovce elkezdte szorgosan gyűjtögetni a pontokat, és az idén nem túl acélos Podbrezová otthonában is zsákmányszerzés a célja.


Az alapszakasz 8. fordulójának programja:

Szeptember 21. (szombat)

FC Košice – MŠK Žilina (18:00)

MFK Skalica – FC DAC 1904 (18:00)

KFC Komárom – AS Trenčín (18:00)

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok (20:30)


Szeptember 22. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – MFK Dukla Banská Bystrica (15:30)

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce (18:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Barseghyan (Slovan) – 6 gól
Medved (Košice) – 5 gól
Trusa (DAC) – 4 gól
Kaprálik (Žilina) – 3 gól
Malec (B. Bystrica) – 3 gól
Sauer (Žilina) – 3 gól

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program