A Pressburg a térség legrangosabb sorozatfesztiválján küzd meg a rövid sorozatok kategória díjáért

Megosztás

A Serial Killer Fesztivál Európa-szerte támogatja és bemutatja a sorozatkészítőket. Ízelítőt kínál az általuk kiválasztott legjobbakból. A vetítésekre gyakran meghívnak alkotókat, a végén pedig beszélgetések vannak.

Molnár Csaba és Lucia Molnár Satinská szerzeménye, a Pressburg című sorozat, amelyet minden pénteken 20:35-től található a Dvojkán bekerült a fesztivál Quick Killer kategória TOP 4 sorozata közé – írja az RTVS.

A jelöltjek között van még az észt Kalamaja Blues, a lengyel és fehérorosz Procesy, valamint a csehországi Igazából semmi sem történt című sorozat,

„Számunkra ez nagyon különleges dolog, hiszen ez a legrangosabb sorozatfesztivál a térségünkben, vagyis Közép-Kelet-Európában. Úgy tűnik, idén Szlovákiából ez az egyetlen sorozat, amit beválasztották a Quick Killer nevű rövid sorozatok versenyszekciójába” – mondta Lucia Molnár Satinská, aki az egyik forgatókönyvírója a Pressburgnak.

A nyertesekről szeptember 24. és 29. között döntenek Brünnben.

Pressburg egy 8 részből álló televíziós minisorozat, amely ötvözi a vígjáték és a dráma eszközeit (dramedy). Gúnyt űz a szlovák és magyar nemzeti sztereotípiákból és többnyelvű környezetben keresi a választ identitásunkkal kapcsolatos kérdésekre. Ez egyben az első többnyelvű televíziós sorozat Szlovákiában. 

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program