Végső búcsút vettek Salvatore "Toto" Schillaci egykori olasz labdarúgótól

camera

1

Végső búcsút vettek Salvatore "Toto" Schillaci egykori olasz labdarúgótól

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

Szurkolók ezrei mentek el Salvatore "Toto" Schillaci volt olasz focista temetésére. Az egykori csatár szerdán hunyt el 59 éves korában, miután vastagbélrákkal küzdött - írja a TASR az AP hírügynökségre hivatkozva.

Schillaci 1990-ben a hazai vb gólkirálya volt. A temetést szülőhelyének, Palermónak a főszékesegyházában tartották. Koporsóját az olasz és a palermói mez díszítette, valamint a különböző csapatok – a Messina, a Juventus Turin és az Inter Milan – kendői.

Pályafutását a japán Jubilo Iwata csapatában fejezte be 1999-ben, majd ifjúsági labdarúgó akadémiát alapított Palermóban. Schillaci az 1990-es vb előtt soha nem szerzett gólt a válogatottban. Összesen 16 alkalommal szerepelt a legértékesebb mezben, és hét gólt szerzett. 1990-ben megnyerte a világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát, megelőzve Lothar Matthaust és Diego Maradonát.

A temetésen sok korábbi csapattárs is részt vett, köztük Giuseppe Bergomi, aki Schillacival játszott az Interben, és az 1990-es világbajnokságon a válogatott szövetségi kapitánya volt. A többi vendég volt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina és Antonio Matarres, aki 1990-ben töltötte be ezt a posztot. A székesegyház bejáratánál a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) virágkoszorúja volt elhelyezve „Olaszország 90 hősének” üzenettel.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program