Oroszország szerint Lengyelország romboló neoliberális ideológiájú ország

camera

1

Oroszország szerint Lengyelország romboló neoliberális ideológiájú ország

Vlagyimir Putyin (Fotó: AP/TASR) 

Megosztás

Lengyelország szerepel Oroszország azon országok listáján, ahol a "pusztító neoliberális ideológia" ellentmond a "hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékeknek". Erről a Mediazona független orosz weboldal számolt be pénteken – írja a TASR a PAP és a TASS hírügynökségek információi alapján.

A 47 országot tartalmazó listát az orosz külügyminisztérium állította össze, és Lengyelországon kívül az Európai Unió országai, Ukrajna, az USA, Kanada, az Egyesült Királyság, Japán, Tajvan, Dél-Korea és Új-Zéland szerepel rajta.

Az uniós országok közül Szlovákia és Magyarország nem szerepel a listán A NATO-tagországok esetében Törökországgal egészül ki. A dokumentum elkészítését ismerő TASS-forrás szerint a listát a Vlagyimir Putyin által csütörtökön aláírt elnöki rendeletnek megfelelően hagyták jóvá.

A rendelet szerint, ha ezen országok állampolgárai Oroszországba akarnak költözni, és osztozni szeretnének annak hagyományos értékein, akkor “humanitárius támogatásban” részesülhetnek. Ez abból áll, hogy a rendelet értelmében az orosz nyelv ismeretét, Oroszország történelmét és jogalkotási alapjait igazoló dokumentum hiánya ellenére is megadják az ideiglenes tartózkodási jogot.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program