Nem ülhetnek be a romák a nyitrai kávézóba? Az egyik parlamenti képviselő mindenkit meghívott a helyszínre

camera

1

Nem ülhetnek be a romák a nyitrai kávézóba? Az egyik parlamenti képviselő mindenkit meghívott a helyszínre

Fotó: Facebook-printscreen 

Megosztás

„A romák” – válaszolta a nyitrai La Messicana kávézó egyik pincérnője, amikor azt kérdezték tőle, kiket nem látnak szívesen a vendéglátóhelyen. Az esetről felvétel is készült, amely körbejárta a fél internetet. Tankó Vilmos független parlamenti képviselő kedden ellátogat a helyszínre.

Az eredetileg a Facebookra feltöltött, közel félperces videón az látható, amint az említett nyitrai kávézó egyik pincérnője a kamerába mondja, hogy a romákat nem látják szívesen.

„Fizetés nélkül távoztak, hangoskodtak” – sorolja a nő, miért vannak kitiltva a romák.

A felvétel eljutott Tankó Vilmoshoz is, aki nemrég lépett ki az Igor Matovič által vezetett mozgalomból, és aki jelenleg független parlamenti képviselőként tevékenykedik. Tankó a közösségi oldalán azt írta, a jövő héten ellátogat a kávézóba.

“Kedden 9:30 órakkor meghívjuk az embereket – elsősorban a romákat – egy kávéra éppen ide. Remélem, jó kávét készítenek” – írja a politikus.

Tankó azzal zárta posztját, hogy nem szeretne politikai tőkét kovácsolni az ügyből, azonban romaként és az ország teljes jogú állampolgáraként nem hagyhatja annyiban a történteket.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program