A Šimečka után megüresedett parlamenti alelnöki szék a Progresszív Szlovákiát illeti - állítja Richard Takáč miniszter

camera

1

A Šimečka után megüresedett parlamenti alelnöki szék a Progresszív Szlovákiát illeti - állítja Richard Takáč miniszter

Michal Šimečka (Fotó: TASR) 

Megosztás

A koalíció nem tervezi, hogy jelöltet állít parlament alelnöki posztjára. A Progresszív Szlovákia (PS), mint a legnagyobb ellenzéki párt, javaslatára várnak. Richard Takáč (Smer-SD) mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter az STVR "Sobotné dialógy" című beszélgetős műsorban nyilatkozott erről.

A parlament alelnöki széke azután üresedett meg, hogy Michal Šimečkát menesztették a pozícióból.

Olvassa el továbbá:

Vitapartnere, Marián Čaučík, a KDH parlamenti képviselője és alelnöke egyetértett azzal, hogy az alelnöki poszt a PS-t illeti. A KDH szerintük nem állít jelöltet.

“Várjuk a legnagyobb ellenzéki párt, a Progresszív Szlovákia javaslatát. Nem vonjuk el az ellenzék jogát, hogy legyen saját alelnöke a parlamentben” – mondta Takáč. Úgy véli, hogy a koalíciónak nem lesz problémája, még akkor sem, ha az ellenzék más pártból állít jelöltet.

Čaučík hangsúlyozta, hogy a KDH nem javasol saját jelöltet a posztra. “Az alelnöki poszt a PS-t illeti, mint a legnagyobb ellenzéki pártot” – mondta a kereszténydemokraták politikusa. A képviselő arra is felszólította a koalíciós pártokat, hogy végre egyezzenek meg valakiben, aki elfoglalhatja a parlament elnöki posztját. “Ha a kormánykoalíció nem tudja ezt megtenni, akkor szavazzák meg a mi jelöltünket, František Mikloškot” – tette hozzá Čaučík.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program