Történelmi siker: Kiütötte a cseh bajnokot a HC DAC!

camera

1

Történelmi siker: Kiütötte a cseh bajnokot a HC DAC!

Forrás: HC DAC - Facebook 

Megosztás

A HC DAC Dunaszerdahely történelmi győzelmet aratott a cseh bajnok DHK Baník Most ellen a MOL Liga 3. fordulójában.

A szombaton lejátszott mérkőzésen a klub története során most aratta az eddigi legnagyobb sikerét a DHK Baník Most ellen. Bár előzetesen szoros küzdelemre lehetett számítani, a sárga-kékek az első perctől domináltak, és már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert.

A hazai csapat azonnal átvette az irányítást, és hatékony támadásaik, valamint kiváló védekezésük révén a félidőre már 20-10-es előnnyel vonultak az öltözőbe. A második játékrészben sem lassítottak, így végül egy elsöprő, magabiztos győzelemmel zárták a mérkőzést. Ez a siker mérföldkő a klub életében, hiszen korábban soha nem sikerült ilyen fölényes diadalt aratni a cseh bajnok ellen.

“Egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg – egy igazi rangadót. A cseh és a szlovák bajnok összecsapása mindig különleges csemege a szurkolóknak. Ma úgy alakult, hogy gyakorlatilag átgázoltunk az ellenfelünkön. Jól kezdtük a mérkőzést, és gyorsan jelentős előnyre tettünk szert. A védekezésünk kiválóan működött, a kapusunk remek formában védett, a támadásban pedig szinte hibátlanul játszottunk – kevés eladott labdánk volt, és alig hibáztunk a lövéseknél. Magabiztos előnnyel vonultunk szünetre. A második félidő előtt azt mondtam a lányoknak, hogy próbálják megtartani a megszerzett előnyt: minden ellenfélgólra válaszoljunk, és végig legyünk ott fejben. Ezt sikerült is megvalósítanunk, így maximálisan elégedett vagyok a mai teljesítménnyel” – nyilatkozta Debre Viktor, vezetőedző.

MOL Liga 3. forduló

2024. szeptember 21. szombat, 16:00

Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely

HC DAC Dunaszerdahely – DHK Baník Most: 40-28 (20-10)

(hcdac)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program