Putyin, az orosz cárutánzat rendeletben invitálja szlovák és magyar híveit Oroszországba

Megosztás

Vlagyimir Putyin, az orosz cárutánzat rendeletben invitálja szlovák és magyar híveit Oroszországba. A törvényerejű rendelet szerint, akik Oroszországba akarnak költözni, és osztozni szeretnének annak hagyományos értékein, “humanitárius támogatásban” részesülhetnek.

Akik Szlovákiából vagy Magyarországról eleget tesznek a szíves meghívásnak, az orosz nyelv ismeretét, Oroszország történelmét és jogalkotási alapjait igazoló dokumentum nélkül is megkapják majd az ideiglenes tartózkodási jogot. Ha meg jól viselkednek, nyilván az állampolgárság jutalmát is elnyerik majd.

47 rossz országot tartalmazó fekete lista is van, amely az orosz külügyimisztériumban lett megalkotva. Szlovákia és Magyarország nem, de az Európai Unió és a NATO tagországai, különös tekintettel Lengyelországra, valamint Ukrajna, az USA, Kanada, az Egyesült Királyság, Japán, Tajvan, Dél-Korea meg Új-Zéland, valamint Törökország is szerepel rajta.

Az a helyzet, hogy Szlovákiában egyáltalán nem kell nagyítóval keresni az olyan embereket, akik minimum Putyin csodálói, egyáltalán nem ritka szélsőséges esetekben pedig még hőbörögve istenítik is az orosz agresszort. Az Európai Unióval meg a NATO-val, nem utolsósorban Ukrajnával szemben pedig épp úgy szokásuk utálkozni, mint Putyinéknak. Jellemzően a közösségi hálón meg a kocsmákban. Az efféle hátsó udvarokban, a jelképes ganédombok tövében ugyanis könnyű oktalan kinyilatkoztatásokkal villogni, téveszmék kancsal oltárán áldozni, hülye közéleti pletykákon csámcsogni, hiszen demokrácia meg szólásszabadság lenne vagy mi a szösz. Kiváltképpen, ha a szóban forgó ganédombok csúcsairól hamis próféták kukorékolják a seregletnek mélybarna kinyilatkoztatásaikat, összeesküvés-elméleteiket, a hülye közéleti pletykákig bezárólag.

Most viszont, hogy Putyinék ilyen szélesre tárták az orosz birodalom ajtaját, itt az alkalom, hogy a szlovákiai hívek a magyarországiakkal együtt csapatostul felkerekedjenek és meginduljanak az ígéret földje iránt. Most már ugyanis büntetlenül migrálhatnak szerencsét próbálni örökre hátat fordítva a hanyatló Nyugatnak, kiváltképpen a bűnös Brüsszelnek. Méghozzá nemcsak moszkvai kirakatokba próbababának, hanem az Ural bányáiba segédmunkás státuszba. De akár a szibériai krumpliföldekre, vagy épp Vlagyivosztokba, esetleg kamcsatkai jéghalásznak vagy valamelyik börtön konyhájára mosogatónak. Hogy ne rongálhassa őket tovább az ádáz nyugati fogyasztói társadalom, ne legyenek kizsákmányolt áldozatai jelenlegi nyugat-európai munkaadóiknak, ne terrorizálják őket Covid-járványokkal meg a gyalázatos liberálfasizmussal, vagyis holmi rükverces progresszióval.

Mindezek helyett viszont jól kielégítve osztozhatnak majd Oroszország hagyományos értékein. Amelyek nem mások, mint a szófogadatlan állampolgárok kihajigálása emeleti ablakokon, meg az erőszakos birodalmi hódítások, hogy csak a fölöttébb patrióta orosz államiság két alappillérét említsük.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program