Andrej Danko a Hlas tárcavezetőit kritizálta

camera

1

Andrej Danko a Hlas tárcavezetőit kritizálta

Andrej Danko (Fotó: TASR) 

Megosztás

Az SNS elnöke a TA3 televízió V politike című műsorának vendégeként komoly kritikákat fogalmazott meg Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter irányába, de a szintén Hlashoz tartozó Tomáš Druckert és Denisa Sakovát sem kímélte.

A jobboldali pártelnök szerint az “oligarchák térnyerése” figyelhető meg az egészségügyben, ezért pedig teljes egészében Dolinkovát tette felelőssé és bár Danko egyáltalán nem konkretizálta, kiket érthet oligarchák alatt, a Bory kórház említésével elég egyértelművé vált, hogy a Penta óriásvállalatra gondolhat.

Szerinte az egészségügyi miniszter mulasztásaiból következik, hogy a kormány nem tudja mikor és hol épülhet új állami kórház és ugyanígy őt tartja felelősnek az Általános Egészségbiztosítónál kialakult nehéz helyzet miatt is. Danko szerint Dolinkovának komolyabban kellene vennie a munkáját, szerinte ugyanis nem véletlenül nehezedik rá komoly politikai nyomás. A műsor másik vendége, a Progresszív Szlovákiához tartozó Tomáš Valášek az elmondottakra reagálva egyetértett Dankóval, kiemelve, hogy az SNS támogathatná az ellenzék indítványát a tárcavezető leváltásáról. Az SNS elnöke amellett, hogy nem nagyon hagyta szóhoz jutni vitapartnerét, azért kiemelte, hogy így is inkább a “kisebbik rosszat” fogja választani, azaz kizárt, hogy támogatná az indítványt, noha azért leszögezte, hogy Robert Fico is egyre gyakrabban illeti kritikával Dolinkovát.

Dolinková mellett azért jutott idő más Hlasos miniszterek kritizálára is, így Tomáš Drucker oktatási és Denisa Saková gazdasági miniszter sem úszhatta meg a koalíció leggyengébb láncszemének odamondogatásait, utóbbihoz kapcsolódóan ugyanis Danko nehezményezte az energiasegélyek elmaradását, mely szerinte már a tárcavezető “elődjeinek” is problémákat okozott.

Emellett szóba került az autópályamatricák kérdése is, és míg Danko egyértelművé tette, hogy személy szerint nem tarja jó ötletnek az áremelést, azért biztosított róla mindenkit, hogy nem az ilyen eltérő vélemények buktatják majd meg a kormányt.

Danko továbbá Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter állapotáról is nyilatkozott, akinek szombaton (09.21.) előre nem tervezett műtéten kellett átesnie gyomorfájás miatt, emiatt pedig amerikai diplomáciai útját is le kellett mondania. A pártelnök szerint Taraba nincs életveszélyben, de néhány napig kórházban kell még maradnia.

A konszolidációs csomagról

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program