Dolinková hazugsággal vádolja Dankót

camera

1

Dolinková hazugsággal vádolja Dankót

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter (Fotó: TASR) 

Megosztás

Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter hazugságnak nevezte az Andrej Danko által a TA3 televízió műsorán ellene felhozott vádakat, egyben kiemelte, hogy az SNS elnöke nem ért az egészségügyi tárca működéséhez.

A tárcavezető visszautasítja a vádakat, melyek szerint a Pénzügyminisztérium ne férne hozzá az Általános Egészségbiztosító (VšZP) számviteli bizonylataihoz, hiszen szerinte pont az egészségügyi tárca javaslatára rendelkezik előbbi felügyelőbizottsági jogkörrel a biztosító tevékenységét illetően.

Dolinková a Danko által emondottakra reagálva tagadta, hogy “oligarchák terepévé” válna az egészségügy, a Bory kórházzal kapcsolatban pedig felhívta a figyelmet arra, hogy az már két évvel ezelőtt, azaz tisztségbe kerülését megelőzően kezdte meg működését. Emellett az új állami kórházépítéssel kapcsolatban leszögezte, hogy a tárca továbbra is folyamatosan készíti elő a ružinovi telephellyel kapcsolatos anyagokat, így szerinte nem igaz, hogy ellehetetlenítenék az állami kórházépítést.

Danko vádja

Az egészségügyi miniszter a következőképpen zárta a helyzettel kapcsolatos nyilatkozatát:

"Sajnálatos, hogy egy koalíciós partnertől érkeznek hamis, megtévesztő információk. Többször kijelentettem már, hogy bármikor hajlandó vagyok elmagyarázni a pártelnök úrnak, mik az igaz és mik a hamis állítások a tárcával kapcsolatban, a párbeszédhez azonban legalább ketten kellenek és a másik érveit is meg kell hallgatni, nem csak elfogult féligazságokat hangoztatni".

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program