Donald Trump azt állítja, semmiképp nem indulna a 2028-as elnökválasztáson

camera

1

Donald Trump azt állítja, semmiképp nem indulna a 2028-as elnökválasztáson

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A korábbi elnök és egyben aktuális elnökjelölt egy interjú során arról számolt be, hogy ha idén vereséget szenvedne, nem indulna a 2028-as amerikai elnökválasztáson, ha pedig nyerne, akkor a törvények értelmében nem is indulhatna.

A számos botrányba keveredett Trump rövid időn belül most hozta témába másodszor vereségének gondolatát, ez pedig nem illeszkedik az általa eddig használt retorikába. Szemléltetésként elég visszaemlékezni a 2020-as választást követő kijelentéseire, melyekben az elnökválasztást elcsaltnak nevezte, ez pedig egészen odáig fajult, hogy legközelebbi támogatói megrohamozták az Egyesült Államok Szenátusának helyet adó Capitolium épületét – emlékeztetett a Telex.

2021-ben történt

Trump ezt megelőzően az Izraeli-Amerikai Tanács közelmúltban tartott rendezvényén hozta fel botrányt kavaró módon veresége gondolatát, az exelnök ugyanis úgy fogalmazott, hogy “ha vereséget szenved az azért lesz, mert a zsidó szavazók nem rá szavaztak”. Megjegyzéseit számos szervezet mellett az idei választáson ellene induló Kamala Harris is elítélte.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program