Arcok a tömegből – pillanatok a 42. Csallóközi Vásárban

camera

13

Arcok a tömegből – pillanatok a 42. Csallóközi Vásárban

Fotók: Cséfalvay Á. András 

Megosztás

A 42. Csallóközi Vásár ismét lehetőséget adott arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és felfedezzük azokat az embereket, akik mellettünk sétálnak a forgatagban. Az árusok, előadók, vásárlók és érdeklődők mind különleges történeteket rejtenek. Mutatjuk azokat az arcokat és pillanatokat, amelyek színessé tették a vásár hangulatát.

A Bohemian Betyars csirkefogói: Szűcs Levente, Palágyi Máté alias Kakas és Bia

Az az igazság, hogy szeretünk Dunaszerdahelyen koncertezni, elképesztő közönség vagytok. Ez érződik azon is, hogy viszonylag gyakran hívnak is minket errefelé. Most egy picivel több ember van kint, mint a múltkori buliban a Soul Hunterben 😀 Akkor sikerült mindenkit megtáncoltatni, ezzel megpróbálkoznánk most is.

Timi, Dunaszerdahely

Főként őszi tematikájú mézeskalácsokat készítettem erre a vásárra, amit kimondottan visznek is az emberek. Főként a csiga, az őzike és a süni a legnépszerűbbek, de a faleveles mintát is nagyon sokan választják.  

Radics István, Gomba

Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy a képeimet profi festők is megnézték, akik kiemelték, hogy mennyire látható az aprólékos munka, illetve minden apró részlet jól kivehető.

Réka, Bogi, Ráchel

Sajnos csütörtökön nem maradhattunk kint sokáig, mivel másnap suliba kellett menni, de a péntek a mi napunk. Az biztos, hogy mi végig itt leszünk. Hogy melyik programra jöttünk? Hát az összesre!

Ferenc, Tallós

Az emberek igényeit figyelembe véve minden évben hozunk valami újdonságot. Mindig meghallgatjuk a kívánságaikat, amit igyekszünk megvalósítani. Jó látni azt a sok visszatérő vásárlót, akik meg vannak elégedve a termékeinkkel.

Renáta, Csallóközcsütörtök

Nincs olyan év, hogy mi ne jönnénk ki a vásárba. A jó társaságot és az itteni hangulatot imádom a legjobban. Most éppen a Charlie koncertre érkeztünk a családdal, de már most rengeteg ismerőssel találkoztunk.

Zsolt, Mezőkövesd

Fontos számunkra a hagyományőrzés, ami a termékeinket is jellemzi. A pásztorsubákat már inkább csak a tánccsoportok szokták megvásárolni, viszont minden ember megcsodálja. Mellényeket is készítünk, amit nagyon sokan visznek, de a legtöbbet a báránybőrökből adunk el. A melléktermékeket újrahasznosítjuk, újraszabjuk és azokból is szőnyegeket készítünk.

Alica, Balázsfa

Én a gyerekszigetnél segédkezem, főként a programoknál, hogy minden zökkenőmentesen haladjon. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a területet, ahol a gyerekeké a főszerep. Itt egy picit le tudnak lassulni és persze mindig sokszínű programokkal várjuk őket.

Enikő, Komárom

Most vagyunk itt először, de én azt mondanám, hogy az emberek jobban elfogadóbbak errefelé. Egy 20 eurós lufit könnyebben megvásárolnak, mint Komáromban. A zenélő lufik a legmenőbbek, ezek újdonságnak számítanak, mivel eddig nem igazán volt ilyesmi.

Konkoly Attila, Felsővámos

12 éve foglalkozom késekkel, amikkel kiállításra is szoktam járni. Minden kés ábrázolja a lelkivilágát a kés tulajdonosának. Nincs két egyforma késem, az összes egyedi, az egyikkel éppen készülök egy versenyre, amit nagyon esélyesnek tartok a győzelemre, mivel mamutcsonttal van elkészítve.

Patrik, Dunaszerdahely

Imádom ezeket az édességes árusokat. Nagyon finom szárított gyümölcsöket vettem csütörtökön. Igaz, az ára sem volt alacsony, de hát vásár csak egyszer van, nem igaz?! 

Dóri, Bence, Csilla

Szeretek kockáztatni és tetszik az adrenalin, amit hintázás közben érzek, de szerintem ezzel mind a hárman így vagyunk. Az áraktól egy kicsit meglepődtünk, van olyan hinta, ahol 2-3 percért elkérnek 10 eurót, ami elég soknak számít. Az óriáskereket mindenképpen megéri kipróbálni, csodaszép fentről nézelődni.

Ingrid és Erika

A Csallóközi Népművelési Központ munkatársai vagyunk, és mindhárom napra hoztunk programokat, ahol a helyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás tagjai, valamint a pozsonyeperjesi otthon kliensei mutathatták be alkotásaikat. A programban szerepelt a Roma Tehetségek Seregszemléje, amit a Kultminornak köszönhetünk. A bemutatót Rigó Tibor szobrászművész és Radics István festőművész kiállítása folytatta, valamint Mazur Anna képzőművész is várta a festeni vágyó gyermekeket. Ezen kívül még sok más színes programmal készültünk.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program