"Egy pillanatra összenéztünk a szintén rémült biciklisekkel, majd elsodorta őket az autó"

Megosztás

Szombaton szörnyű baleset történt az Apollo híd ligetfalui oldalán, mely során életét vesztette egy 23 éves kerékpáros, többen pedig súlyosan megsérültek. Az esetnél jelen volt Ivor Švihran, az "I Bike Bratislava" egyik szervezője, aki beszámolt erről a közösségi oldalán.

“Láttam a poklot” – írta bejegyzése címeként, majd kifejtette, hogy az Európai Mobilitási Hét (melyhez Dunaszerdahely az Autómentes nappal csatlakozott kedden) utolsó két, hétvégi napja általában a fenntartható közlekedésről szól Pozsonyban. Az I Bike Bratislava főszervezőjeként írta, hogy az Apollo híd és az Ovsišťe városrész közti részen kellett még leellenőriznie egy problémás útjelzést, emiatt tekert arrafelé, majd mikor visszafele jött, akkor történt a tragédia.

“Valahol a hátam mögül többször is pokoli fémes dübörgést hallottam, ami megrémített. Omlik össze a híd? Vonatok ütköztek össze? Mégis mi történt? Csak miután még egyszer hallatszott, láttam meg az autót, amely őrült sebességgel, fékezés nélkül érkezett a Dolnozemská felől az Apollo hídra és néhányszor súrolta a szalagkorlátot. Egy pillanatra összenéztünk a szintén rémült biciklisekkel (…), egy kicsivel később viszont elsodorta őket az autó a biciklijeikkel együtt. Az autó nagy sebességgel átrepült a szalagkorláton és nekiütközött az Einsteinováról csatlakozó járműnek” – írta le.

“Téboly és reménytelenség lett úrrá, deformált emberi testek, mentőriasztás, sírás és üvöltés, sok vér és kerékpárok darabjai mindenhol” – folytatta.

Az I Bike Bratislava kerékpáros eseményt végül törölték, mivel a baleset helyszíne mellett vezetett volna, és nem tartotta ezt illőnek.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program