Életét vesztette egy ismert szlovákiai ügyvéd lovaspóló közben

camera

1

Életét vesztette egy ismert szlovákiai ügyvéd lovaspóló közben

Fotó: Instagram/vaspoloclub 

Megosztás

Egy súlyos baleset következtében életét vesztette a hétvégén Olaszországban Martin Magál, a sikeres szlovákiai ügyvéd.

Martin Magál édesapja a Plus 7 Dní hetilapnak megerősítette, hogy fia egy olaszországi lovaspólón szenvedett súlyos balesetet, amelynek következtében életét vesztette.

A lap szerint az ügyvéd már több, mint egy évtizede lovaspólózott, ezidáig nem érte sérülés. A balesetet követően a sienai kórházba vitték, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

„Ez a legnehezebb e-mail, amit valaha írtunk. Fájó szívvel tudatjuk, hogy Martin megsérült, miközben szeretett lovaspólóját űzte Olaszországban. Belehalt sérüléseibe” – írta az ügyvédi iroda, amelynek szolgálatában állt.

Martin Magál az amerikai kereskedelmi kamara alelnöke volt, az Allan&Overy ügyvédi irodánál dolgozott. Édesanyja az ismert szlovák színésznő, Kamila Magálová.

Az ügyvédről a korábbi köztársasági elnök, Andrej Kiska is megemlékezett. Kiemelte, Magál töretlenül támogatta a Jó Angyal (Dobrý Anjel) karitatív szervezet, amikor pedig létrehozták a roma közösség támogatását célzó Romade projektet, az ügyvédi iroda, ahol Magál dolgozott, ingyen biztosította a szolgálatot.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program