Huszonöt évig tartó szörnyűségek: A nemi erőszakkal vádolt néhai Mohamed Al-Fayed elől védeni kellett fociklubjának női tagjait

  • Bulvár
camera

1

Huszonöt évig tartó szörnyűségek: A nemi erőszakkal vádolt néhai Mohamed Al-Fayed elől védeni kellett fociklubjának női tagjait

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Csütörtökön a BBC közzétett egy dokumentumot, amelyben több nő szexuális zaklatással vádolta meg a milliárdost. Eddig 37 nő indított polgári pert a londoni Harrods luxus áruház és a párizsi Ritz szálloda ellen, ahol dolgoztak, és amely Al-Fayed tulajdonában volt. Az üzletember tavaly augusztusban halt meg, 94 évesen.

A jogi csapat bepereli a Harrodst, ​​amiért 25 éven keresztül megengedte alkalmazottjaival kapcsolatos “szisztematikus visszaéléseit” – írja a Čas.sk.

A BBC „Al Fayed: Predator at Harrods” című dokumentumfilmjében öt korábbi alkalmazott azt mondta, hogy Al-Fayed megerőszakolta őket, mások pedig szexuális zaklatásról és nemi erőszak kísérletéről számoltak be.

Egy korábbi áruházvezető a BBC-nek elmondta, hogy Fayed gyakorlata jól ismert volt. A Harrods áruház most hivatalos közleményben közölte, hogy “teljesen megdöbbentetté őket” a vádak, és a BBC vizsgálatának vége óta újabb megkeresések is érkeztek feléjük az üggyel kapcsolatban. Fayed 2010-ben 1,5 milliárd fontért adta el a Harrodst.

Az áruház weboldalán található egy űrlap, amelyet az áldozatoknak ki kell tölteniük, és van egy “folyamat”, amellyel az áldozatok kártérítést igényelhetnek.

Mohamed Al-Fayed elsősorban fia, Dodi és az 1997-ben Párizsban autóbalesetben meghalt Diana hercegnő kapcsolata miatt vált híressé. Az FC Fulham labdarúgóklub tulajdonosa is volt. A női csapat korábbi menedzsere elmondta, hogy a játékosokat “védték” Fayedtől.

“Tisztában voltunk vele, hogy kedveli a fiatal, szőke lányokat. Így gondoskodtunk arról, hogy komoly helyzetek ne fordulhassanak elő” – mondta Gaute Haugenes szombaton a BBC-nek. A Fulham FC szóvivője elmondta, hogy a klub “nagyon aggódik”, és most vizsgálják, hogy érintett-e valakit az ügy.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program