Ficóék oltásellenző kormánybiztosa állítólag kiderítette a Covid-19 eredetét, közben bizonyos vakcinák betiltását javasolja

camera

1

Ficóék oltásellenző kormánybiztosa állítólag kiderítette a Covid-19 eredetét, közben bizonyos vakcinák betiltását javasolja

Peter Kotlár (Fotó: TASR) 

Megosztás

Peter Kotlár (SNS), a koronavírus-járvány kezelésének kivizsgálásáért felelős kormánybiztos az elkövetkező hetekben a kormány elé terjeszti munkájának eredményét.

A közismerten oltásellenző és Covid-tagadó Kotlárt a kormány nevezte ki a koronavírus-járvány kezelésének kivizsgálására. A kormánybiztos hamarosan bemutatja jelentését a kormány előtt, az Aktuality és a cseh HlídacíPes nevű portál pedig kiderítette, mit is tartalmaz a dokumentum.

Ki is valójában Peter Kotlár?

A kormánybiztos állítólag javasolni akarja a kormánynak, hogy tiltsa be az mRNA típusú vakcinákkal történő oltást, megállapítása szerint ugyanis ez gyakorlatilag egy „génterápiának felel meg”. Ezt a hoaxot viszont már nagyon régen cáfolták, a szakértők évek óta bizonyítják, hogy az oltóanyag semennyire sem változtatja meg a genetikai információkat.

Kotlár továbbá a vizsgálat során arra a megállapításra jutott, hogy a Covid-19-et laboratóriumban fejlesztették ki, a jelentésben viszont állítólag nem közölte, hogy milyen bizonyítékokkal támasztja alá állításait. Magára a vírus eredetére viszont még maguk a világ szakértői, tudósai sem tudják pontosan a választ.

Kotlár októberben terjesztheti a kormány elé a jelentését. Állítólag azt szeretné, hogy ennek során a Smer és az SNS minden minisztere legyen jelen. A Hlas minisztereiről nem tesz említést, annak ellenére, hogy az egészségügyi minisztériumot épp a jelöltjük, Zuzana Dolinková vezeti.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program