Úton-útfélen szondáztatják az autósokat a zsaruk (FOTÓK)

camera

5

Úton-útfélen szondáztatják az autósokat a zsaruk (FOTÓK)

Fotók: Rendőrség - Facebook (további képekért kattints a fotóra!) 

Megosztás

Bősön például a kora reggeli órákban a városból minden kivezető úton ott voltak a rendőrök.

Több autósnak is szondázással indult a reggele hétfőn az ország délnyugati részén.

Már a kora reggeli órákban, 5 és 6 óra között szondáztatták a sofőröket a rendőrök Bősön. A Nagyszombati Kerület Útinform nevű Facebook-csoportban közölt információk szerint az autósok nem kerülhették el az alkoholtesztet, ugyanis a város minden kivezető útján ott voltak a rendőrök.

A közlekedők szerint hasonló volt a helyzet Vágsellyén, Zsigárdon, Pozsonyban, illetve a jarovcei határnál is mindkét irányban.

Később a Nagyszombat megyei rendőrség közölte, országos közlekedésrendészeti akció keretében ellenőrizték reggel az autósokat, amelynek célja az ittas sofőrök, illetve az egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt lévő járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint Nagyszombat megye területén 4549 alkoholtesztet végeztettek el a sofőrökkel, ebből pedig 23 lett pozitív, öt esetében mutatott egy ezrelék feletti értéket a szonda.

A rendőrségi akció keretében további 12 kihágást regisztráltak, mint vezetés közbeni telefonhasználat, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program