Dankót zavarta, hogy levonók vannak a PS politikusának laptopján, ezért kiutasította az ülésteremből

camera

1

Dankót zavarta, hogy levonók vannak a PS politikusának laptopján, ezért kiutasította az ülésteremből

Fotó: TASR 

Megosztás

Andrej Dankót (SNS), a parlament alelnökét a szerdai parlamenti ülésen zavarta, hogy Lucia Plaváková, a PS képviselője olyan laptopot használt az ülésteremben, amelyen levonók voltak. A szópárbajt követően Danko végül kiutasította a képviselőt az ülésteremből.

„Szivárványok, LMBTQ témájú jelképek vannak rajta, illetve olyan levonók, amelyek vállalatokat reklámoznak” – állapította meg Danko, majd felszólította Plavákovát, hogy távolítsa el a levonókat a laptopjáról, folytassa az ülést a készülék nélkül, vagy pedig takarja le valamivel. A felek végül vitázni kezdtek, aminek az lett a vége, hogy Danko kiutasította az ülésteremből az ellenzéki képviselőt, aki elutasítja, hogy megszegte volna a szabályzatot.

Az ülésteremből való kiutasítás igazolatlan távollétnek minősül. A szabályzat szerint a plénumba tilos olyan anyagokat hozni, amik politikai pártot vagy mozgalmat népszerűsítenek, illetve reklámot terjesztenek.

A történtek után Danko megkérte a parlament irányításával megbízott Peter Žigát (Hlas), hogy hívjon össze képviselői grémiumot, amelyen a levonók problematikájáról folytathatnak diszkussziót.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program