Botrány: Huliak k*rvának nevezte a PS képviselőjét, és kijelentette, hogy nem tartja őt nőnek

camera

1

Botrány: Huliak k*rvának nevezte a PS képviselőjét, és kijelentette, hogy nem tartja őt nőnek

Rudolf Huliak - Fotó: TASR 

Megosztás

Rudolf Huliak, az SNS parlamenti képviselője k*rvának nevezte Lucia Plavákovát, akit Andrej Danko (SNS) kiutasított a parlament szerdai üléséről.

Andrej Danko, a parlament alelnöke szerdán kiutasította Lucia Plavákovát az ülésteremből a szabályzatra hivatkozva, miszerint a plénumba tilos olyan anyagokat hozni, amik politikai pártot vagy mozgalmat népszerűsítenek, illetve reklámot terjesztenek. Dankót az zavarta, hogy az ellenzéki képviselő laptopján az LMBTQ közösséget népszerűsítő jelképek, levonók voltak. Plaváková ezt követően ellenvetést nyújtott be, amit a képviselők, a Hlas tagjainak segítségével, a szavazás során elfogadtak.

Később Danko a parlament épületében rendezett sajtótájékoztatón kijelentette, hogy kiáll döntése mellett. Ezt követően Rudolf Huliak vette magához a szót, aki az LMBTQ közösséget és a liberális társadalmat szidva k*rvának nevezte Plavákovát, akit nem tart nőnek.

„Az SNS frakciójában határozottan és szigorúan elutasítjuk a progresszív liberalizmus demagóg ideológiáinak terjesztését, ami az LMBTQ ideológiája, illetve az általuk gendernek nevezett 72 abszurdság. Amikor a képviselőnő felolvassa a bejegyzésében, hogy a Szlovák Köztársaság büntetőjoga szerint a magzat nem érdemli meg az életet, akkor ez a nő mást sem érdemel, mint, hogy k*rvának nevezzük abban az értelemben, hogy nem rendelkezik és nem tiszteli az élet alapvető kérdéseit, amiket Isten adott az emberi fajnak”

– jelentette ki Huliak, aki azt szeretné, hogy megbüntessék Plavákovát a laptopján lévő levonók terjesztése miatt.

Az SNS képviselője továbbá felszólította az embereket, hogy gondolkodjanak el rajta, hogy ha egyneműek alkotnák a párkapcsolatokat, akkor a jövőben ki foglalkozna a nyugdíjakkal, illetve Szlovákia jövőjével.

Plaváková szerint Huliaknak a kijelentéseit követően le kellene mondania parlamenti képviselői mandátumáról. Közölte: az egész koalíciótól bocsánatkérést vár, illetve Peter Pellegrinitől is azt várja, hogy felszólaljon, aki „azt állítja magáról, hogy ő minden ember államfője”.

Hasonló véleményen van Michal Šimečka, a PS elnöke is.

„Rudolf Huliak k*rvának nevezte a képviselőnket, Lucia Plavákovát, illetve állítása szerint nem tartja őt nőnek. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan. Fico koalíciója így polarizálja és radikalizálja a nyilvánosságot, így szítja a gyűlöletet és gerjeszti az embereket Szlovákiában” – reagálta Šimečka. Az SaS ugyancsak bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Huliakot. Az SNS képviselője viszont jelezte: „nem kér bocsánatot k*rváktól”.

Kapcsolódó cikkek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program