Kiakadt a Hlas-SD, a képviselők szerint valós problémák megoldása helyett egész nap egy laptopon lévő matricáról beszélgettek

camera

1

Kiakadt a Hlas-SD, a képviselők szerint valós problémák megoldása helyett egész nap egy laptopon lévő matricáról beszélgettek

Fotó: TASR 

Megosztás

A Hlas-SD parlamenti klub ismét felszólította a koalíciós partnereket és az ellenzéki képviselőket, hogy térjenek vissza a tisztességes és konstruktív párbeszédhez a parlament plenáris ülésén, szerepel a párt TASR-nek küldött közleményében.

„A Szlovákia előtt álló valós problémák megoldása helyett egész nap egy laptopon lévő matricáról beszélgettünk. Hogyan segített ez az úgynevezett „probléma“ akár egyetlen embernek is Szlovákiában? Hogyan járult hozzá a feszült helyzet oldásához? A válasz világos – sehogyan” – mondták a Hlas-SD képviselői.

A Hlas-SD bírálja Lucia Plavákovát (PS), amiért figyelmen kívül hagyta a felszólítását. „Ehelyett úgy döntött, hogy visszaél a helyzettel. Ezt követő lépését szándékos provokációnak értelmezzük, ami egyenesen ellentmond az eljárási szabályzatnak. Ezért is szavaztunk ellene“ – szögezték le a képviselők.

Andrej Dankót (SNS), a parlament alelnökét a szerdai parlamenti ülésen zavarta, hogy Lucia Plaváková, a PS képviselője olyan laptopot használt az ülésteremben, amelyen levonók voltak. A szópárbajt követően Danko végül kiutasította a képviselőt az ülésteremből. Ezután Tibor Gašpar (Smer-SD), a parlament alelnöke újra kitiltotta az ülésteremből Lucia Plavákovát, a PS képviselőjét. Az ok ugyanaz volt. Plaváková nem értett egyet Gašparral, és tiltakozást nyújtott be a döntés miatt.

Kapcsolódó

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program