Pellegrini nemtetszését fejezte ki Huliak kijelentéseivel kapcsolatban, szerinte nem férfihoz méltón viselkedett

camera

1

Pellegrini nemtetszését fejezte ki Huliak kijelentéseivel kapcsolatban, szerinte nem férfihoz méltón viselkedett

Peter Pellegrini (Fotó: TASR) 

Megosztás

Peter Pellegrini elnök nem hajlandó megengedni, hogy a képviselők szóhasználata vulgárissá váljon egymással szemben. Szerinte az érintetteknek „be kellene húzniuk a kéziféket“, és vissza kell térniük a civilizált vitához. Hangsúlyozta, hogy a képviselők magatartása Szlovákia „névjegye“ külföldön is. Az államfő ezt Rudolf Huliak (SNS) képviselő megnyilvánulásaira reagálva mondta.

„A politikai vitának, versengésnek és véleményütköztetésnek is helye van a parlamentben, de sajnos az utóbbi időben ez túllépte a tisztesség határait. Egy képviselő ilyen formában történő sértegetése és valamihez való hasonlítása szerintem már túl van a határon, és az így viselkedő képviselőknek mielőbb be kell húzniuk a kéziféket és visszatérniük a civilizált vitához a parlamentben. Ellenkező esetben mi külföldön hiába próbálunk pozitív képet kialakítani az országról” – jelentette ki az elnök New York-i látogatásán.

Úgy véli, az, hogy Huliak bocsánatot kér-e Lucia Plavákovától, az ő döntése.  Hozzátette, ő sosem használna ilyen kifejezéseket sem nővel, sem egy politikustársával kapcsolatban. Szerinte ez nem egy férfihoz méltó viselkedés.

Egyúttal hozzátette: csalódott a parlamentben történt események miatt. Sajnálja, hogy olyan másodlagos problémákkal foglalkozik a parlament, amelyek nem viszik előre az országot.

Kapcsolódó

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program