A játékvezetői bizottság szerint hibázott a DAC-Slovan bajnoki játékvezetője, Weisst ki kellett volna állítania

camera

1

A játékvezetői bizottság szerint hibázott a DAC-Slovan bajnoki játékvezetője, Weisst ki kellett volna állítania

Fotó: skslovan.com 

Megosztás

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) játékvezetői bizottsága elismerte, hogy több hibát is vétett Martin Dohál játékvezető a DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen, többek közt nem állította ki Vladimír Weisst.

Az 1:2-es pozsonyi győzelemmel végződött mérkőzés után a dunaszerdahelyi klub a játékvezető több téves ítéletére hívta fel a figyelmet, amely nagyban befolyásolta a találkozó kimenetelét.

Dohál az első játékrész végén, 0:0-s állásnál követte el hibáinak sorozatát. Július Szőke kemény belépő árán vette el a labdát Vitális Milántól, amiért a hazai csapat kiállítást reklamált, míg a játékvezetői bizottság megállapítása szerint sárga lapot kellett volna adni. Csakhogy Dohál semmilyen lapot nem húzott elő, sőt, tovább engedte az akciót, ezzel szabályosnak minősítve a párharcot.

A Slovan ebből támadást indított, amelynek végén Tigran Barseghyan egyedül mehetett kapura, lövését viszont Aleksandar Popović bravúrral hárítani tudta. A gond viszont az, hogy miközben az örmény támadó rohant a DAC kapuja felé, az őt szerelni igyekvő Mahmudu Bajót úgy leütközte Vladimír Weiss, akinek ekkor már volt egy sárga lapja, hogy a DAC játékosa a földre került. Dohál viszont ezt is tovább engedte, így Barseghyan lövéssel fejezhette be az akciót.

„A játékvezető ebben az esetben helytelenül ítélte meg a szituációt, ugyanis az ellenfél játékosával való veszélyes ütközés miatt második sárga lapot kellett volna adnia a Slovan labdarúgójának, majd ki kellett volna állítania. A játékvezető feleslegesen hozta magát nehéz helyzetbe, mivel, ha az előző szituáció során megszakítja a játékot és sárga lappal bünteti a Slovan játékosát, Szőkét, akkor az utóbbi helyzetre nem is kerül sor”

– nyilatkozta a šport24.sk-nak Marián Ružbarský, a játékvezetői bizottság elnöke.

Ifj. Vladimír Weiss a Bajóval szembeni veszélyes belemenését úgy kommentálta a portálnak, hogy ha például Škrtelnek ütközött volna neki, akkor ő került volna földre.

„Nem volt szándékos szabálytalansági kísérlet. Még, ha a játékvezetők hibáznak is, meg van rá minden joguk, mert ahogy mi, játékosok hibázunk, úgy ők is hibáznak. Ebben az esetben ki kell állnom mellettük”

– mondta Weiss rámutatva, hogy a DAC az elmúlt években rendszeresen panaszt nyújt be a Slovan elleni mérkőzések után, elmondása szerint pedig ők is gyakran nem értenek egyet egyes dolgokkal, mégsem panaszkodnak.

Ružbarský szerint Dohál egyáltalán nem tartotta kézben a meccset, amit az értékelésében is feltüntettek. A bizottság elnöke nem közölte, hogy hány mérkőzésről tiltották el Dohált, illetve azt sem, hogy mikor fújhat legközelebb.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program