Gyorsan terjedtek a lángok a lakásban: a feleség az ablakon keresztül menekült, a férj bent rekedt

camera

1

Gyorsan terjedtek a lángok a lakásban: a feleség az ablakon keresztül menekült, a férj bent rekedt

Illusztráció - archív felvétel 

Megosztás

Lángba borult egy garzonlakás, amelyben egy idős házaspár lakott. A nőnek sikerült kimenekülnie az ablakon keresztül, de a férje bent maradt.

Az eset Tőketerebesen (Trebišov) történt a napokban, a lángok egy első emeleti lakásban csaptak fel – számolt be a noviny.sk.

Közvetlenül a tűz kitörése előtt unokájuk látogatta meg őket a lakásban. A televízió szerint állítólag vita alakult ki közte és a nagyszülei között.

Az előszobából csaptak fel a lángok. A nő úgy döntött, hogy az ablakon keresztül menekül a lakásból, a mozgássérült férjén nem tudott segíteni.

Az egész lakást elárasztotta a sűrű füst. “A tűzoltók a kiérkezéskor megállapították, hogy a lakásban egy személy tartózkodik, akit létra segítségével hoztak ki. Az illető erős füstmérgezést szenvedett” – mondta a televíziónak Milan Kudrec, a tűzoltók bevetési egységeinek parancsnoka.

A sűrű füst miatt ki kellett üríteni a közelben lévő lakásokat is. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A kárt több mint 2500 euróra becsülték. A tűz keletkezésének okát a tőketerebesi rendőrök vizsgálják, rongálás bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program