Peter Kotlár azt javasolja a kormánynak, hogy hagyja abba az mRNS-vakcinákkal történő oltást. Az ellenzék bírálja a kijelentéseit

camera

1

Peter Kotlár azt javasolja a kormánynak, hogy hagyja abba az mRNS-vakcinákkal történő oltást. Az ellenzék bírálja a kijelentéseit

Peter Kotlár (Fotó: TASR) 

Megosztás

Peter Kotlár a világjárványt kitalált akciónak tartja, ami veszélyt jelent Szlovákia szuverenitására. A világjárvány kivizsgálásáért felelős kormánybiztos közzétette munkája első eredményeit.

Peter Kotlár, mint mondta, azt fogja javasolni a kormánynak, hogy hagyják abba az mRNS-vakcinákkal történő oltást mindaddig, amíg azok biztonságossága és hatékonysága be nem bizonyosodik. Az ellenzék dezinformátornak nevezi Kotlárt, és felszólítja a miniszterelnököt, hogy menessze pozíciójából, írja a tvnoviny.sk.

Kotlár elmondása szerint a nyomozás során hiányzó releváns adatokat vélt felfedezni. „Egyszerűen nem rendelkezünk releváns adatokkal, sem elemzéssel, így a szlovák statisztikákra támaszkodni hiábavaló“ – állítja, majd hozátette, azt gyanítja, hogy több adatot szándékosan töröltek az előző parlamenti választások után.

Az ellenzék bírálta Kotlár kijelentéseit. Oskar Dvořák (PS) képviselő rámutatott, hogy a világjárvánnyal kapcsolatos állításait elismert tudósok cáfolták. Azzal érvelt, hogy Kotlár nem nyújtott be bizonyítékokat. Azt állítja továbbá, hogy Kotlár visszaélt pozíciójával és téves információkat terjeszt.

Felszólította Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi minisztert, hogy távolítsa el őt a posztjáról. Tomáš Szalay (SaS) is azt mondta, hogy Kotlár szerdai állításai hamisak. Úgy véli, a kormánykabinet lesöpri a jelentését az asztalról.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program