Niké-szombat, 10. forduló: Sima komáromi vereség a sereghajtó otthonában

camera

2

Niké-szombat, 10. forduló: Sima komáromi vereség a sereghajtó otthonában

Fotó: KFC Komárom (Facebook) 

Megosztás

Vereséget szenvedett a Komárom csapata a forduló előtt még az utolsó helyen álló Skalica otthonában, a Niké-liga 10. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak már az első percekben betaláltak, ám Leginus gólját lesállás miatt érvénytelenítették. Az első játékrészben többet próbálkozott a Skalica, a szünet előtt pedig sikerült is megszereznie a vezetést. A szellősen fogott Matejov vett át egy jobbról érkező beadást, majd a kapuba továbbított. A második játékrész elején tovább növelte előnyét a hazai csapat – egy szöglet után fejjel szabadítottak fel a komáromi védők, csakhogy a labda épp Nagy lábára hullott, aki kapáslövésével esélyt sem adott Trefil kapusnak. Nyolc perccel később már 3:0 virított az eredményjelzőn, miután Morong kapott remek labdát a védők mögé, majd a léc alá bombázott. A komáromiaknak még a szépítés sem jött össze, a hajrában Šmehyl büntetőből csak a kapufát találta el. Az utolsó percekben a Skalica még egyszer betalált, de ezt is lesállás előzte meg, így maradt a 3:0.

Tovább remekel Roman Skuhravý irányításával a Košice, amely Faško góljával már a 12. percben megszerezte a vezetést a vendég Ružomberok ellen, sőt, félórányi játék után Bokros jóvoltából már két góllal vezettek a hazaiak. A rózsahegyiek helyzete tovább romlott a 40. percben, ugyanis Malý azonnali piros lappal mehetett is zuhanyozni. Ennek ellenére a Ružomberok a ráadás perceiben Gabriel révén szépíteni tudott. Az egyenlítés viszont már nem jött össze, sőt, a kassaiak szerezhettek volna további gólokat, de ők is kihagyták helyzeteiket.

Könnyedén nyert a Spartak Trnava a Podbrezová otthonában – Ofori révén már az 55. percben két góllal vezettek a nagyszombatiak, majd Daniel növelte háromgólosra az előnyüket. A hosszabbítás perceiben Pich adta meg a kegyelemdöfést.

Botlott a listavezető Slovan Bratislava, amely az AS Trenčínt fogadta. A vendégek Emeka góljával kerültek előnybe az első játékrész végén, a második elején viszont a pozsonyiak egyenlíteni tudtak – Blackman beadása után Stojsavljevićről pattant a labda a saját kapujába.

A szombati eredmények:

MFK Skalica – KFC Komárom 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 41. Matejov, 56. M. Nagy, 64. Morong

FC Košice – MFK Ružomberok 2:1 (2:1)

Gólszerzők: 12. M. Faško, 31. Bokros – 45+3. Gabriel

Piros lap: 40. Malý (RUZ)

FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

Gólszerzők: 45+1., 55. Ofori, 66. E. Daniel, 90+5. Pich

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 50. Stojsavljevič (öngól) – 45. Emeka


A forduló további programja:

Október 6. (vasárnap)

FC DAC 1904 – MŠK Žilina (18:00)

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce (18:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Barseghyan (Slovan) – 7 gól
Medved (Košice) – 6 gól
Trusa (DAC) – 5 gól
Kaprálik (Žilina) – 4 gól
Redzic (DAC) – 4 gól
Malec (B. Bystrica) – 4 gól
Strelec (Slovan) – 4 gól

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program