A Szlovák Orvosi Kamara is a vírustagadó Kotlárt ekézi – kijelentéseit megtévesztőnek és felelőtlennek tartja

camera

1

A Szlovák Orvosi Kamara is a vírustagadó Kotlárt ekézi – kijelentéseit megtévesztőnek és felelőtlennek tartja

Peter Kotlár (Fotó: TASR) 

Megosztás

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) szerint Peter Kotlár, a Covid-19 világjárvány kezelése folyamatának kivizsgálásával megbízott kormánybiztos nyilatkozatai nem tudományos bizonyítékokon és objektív értékeléseken alapulnak. A kamara szubjektívnek, megtévesztőnek és felelőtlennek tartja a kijelentéseit.

Nancy Závodská, az SLK szóvivője közölte: noha a jelentés még nem áll rendelkezésre, megállapították, hogy Kotlár kijelentéseit nem támasztják alá tudományos bizonyítékokon alapuló objektív értékelések. Közölte, hogy ezt az elvet általánosan elfogadják és tiszteletben tartják az orvostudományban. Kijelentéseit szubjektívnek, megtévesztőnek és felelőtlennek tartják.

Az SLK ezért felszólítja az illetékes szerveket, hogy Kotlár jelentésének értékelése során vegyék figyelembe a statisztikailag és tudományosan bizonyított tényezőket.

A kormánybiztos már a kormány elé terjesztette vizsgálatának jelentését, hamarosan pedig programra is tűzik. Kotlár a múlt heti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy felmerült a gyanú a vakcinák hatástalanságával és veszélyességével kapcsolatban, illetve arról beszélt, hogy a Covid-19 vírust mesterséges úton hozták létre. Jelezte, hogy javasolni fogja a kormánynak, hogy állítsa le az mRNA típusú vakcinákkal történő oltások beadását, amíg bizonyítják a biztonságosságát és hatékonyságát.

Az ellenzék bírálta Kotlár kijelentéseit, amit dezinformációnak nevezett, de többek közt az Általános Orvosok Társasága (SVLS), valamint a Szlovák Tudományos Akadémia is kritizálta a kormánybiztost. Peter Pellegrini köztársasági elnök elmondása szerint nagyon csodálkozna, ha a kormány egyáltalán foglalkozna Kotlár jelentésével.

Kapcsolódó cikkek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program