Kiderült, ki veheti át Dolinková helyét az egészségügyi minisztérium élén

camera

1

Kiderült, ki veheti át Dolinková helyét az egészségügyi minisztérium élén

Kamil Šaško (Fotó: TASR) 

Megosztás

Peter Pellegrini köztársasági elnök kedden fogadja Zuzana Dolinkovát (Hlas), aki pénteken bejelentette, hogy lemond egészségügyi miniszteri posztjáról. Az államfő kijelentette, csak azt követően fogadja el Dolinková lemondását, ha már megtalálták azt a személyt, aki átveszi a helyét. A koalíción belül azt rebesgetik, hogy Kamil Šaško (Hlas), a gazdaságügyi minisztérium államtitkára válthatja őt.

Šaško ugyan nem erősítette meg a DenníkN értesülését, afelől viszont biztosított, hogy akárki is lesz az új egészségügyi miniszter, folytatni fogja a Dolinková által elkezdett projekteket.

A portál szerint Šaško eddig ugyan nem vállalt nagy szerepet az egészségügyi témákban, viszont a Hlas csapatának a tagja volt, amely egészségügyi workshopokra járt a parlamenti választások előtt. Rajta kívül még Dolinková és Michal Fajin volt a csapatban – utóbbit Dolinková menesztette a nyitrai kórház éléről.

Šaško orvos családból származik – édesapja, édesanyja, bátyja, apósa és anyósa is az egészségügyben dolgozik. Ő maga viszont még ezen a téren nem vállalt munkát. Felesége, Mariana Šašková Vladimír Lengvarský irányítása alatt tevékenykedett az egészségügyi minisztériumban, majd egy ideig Zuzana Dolinková irodavezetője volt a tárcánál.

Šaško Poprádról származik, 38 éves, így, ha kineveznék, Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter után ő lenne a második legfiatalabb miniszter.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program