Lakóautókra utazik egy bűnbanda Szlovákiában – egy hét alatt 12 járművet loptak el, a kár közel egymillió euró

camera

1

Lakóautókra utazik egy bűnbanda Szlovákiában – egy hét alatt 12 járművet loptak el, a kár közel egymillió euró

Illusztráció (Fotó: Pixabay) 

Megosztás

Szlovákia több városában is lecsapott egy bűnszervezet, amely kifejezetten lakóautók lopására fókuszál. Eddig már közel egymillió eurós kárt okoztak.

Október 26-án, este fél 9 körül két férfi tűnt fel a nagyszombati Emparkban, ahol felmérték az ott parkoló járműveket. A jelek szerint nem először jártak a helyszínen, az első kipécézett lakóautót viszont nem tudták ellopni, mert nem hoztak magukkal vezérlőegységet az automata sebváltóra. Boris Švec autókereskedő szerint az elkövetők mindig hoznak magukkal saját vezérlőegységet, a járműben lévőt pedig lekötik – számolt be róla a TV JOJ.

A második lakóautóval már sikeresek voltak. Az elkövetők állítólag üzemanyagot is hoztak magukkal – minden bizonnyal azért, hogy a lopott járművel ne kelljen megállniuk a legközelebbi benzinkúton. A bűnszervezet egy adott márka manuális sebváltójú, félintegrált márkájára összpontosít. Hogy a cég megakadályozza az esetleges újabb lopást, a lakóautók elé más járműveket parkoltak, ezzel megnehezítve a dolgukat.

A rendőrség lopás ügyében indított vizsgálatot, amiért akár négyéves szabadságvesztésre is ítélhetik az elkövetőket.

Az elmúlt hét leforgása alatt 12 lakóautót loptak el Szlovákiában, Nagyszombat mellett Kassán, Rimaszombatban és Sučanyban is lecsaptak a tolvajok. Egy lakóautó átlagára 80 ezer euró körül mozog, így a keletkezett kár közel egymillió euró lehet.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program