A DAC szurkolói szerint a Žilina elleni teljesítmény merénylet volt a foci ellen – Muñoz fejét követelik

Megosztás

Az FC DAC 1904 labdarúgóklub szurkolói csoportja hivatalos közleményt adott ki a hétvégi, Žilina elleni 0:3-as vereséget követően.

Amint arról beszámoltunk, a DAC vasárnap 0:3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Žilinával szemben a Niké-liga alapszakaszának 10. fordulójában. A találkozón a sárga-kékeknek mindössze egyetlen kaput eltaláló lövése volt, azt is negyed órával a mérkőzés vége előtt jegyezhettük fel.

A hazai szurkolótábor a mérkőzés során többször is nemtetszését fejezte ki a DAC gyenge teljesítményét látván, a klubtulajdonosnak címezve skandálták, hogy „Oszkár, nyisd ki a szemed”, de Xisco Muñoz vezetőedzőnek is tudtára adták, hogy talán jobb lenne lemondani posztjáról – zúgott a „Muñoz, auf wiedersehen”.

A DAC szurkolói csoportja, az Ultras Dunaszerdahely hétfőn hivatalos közleményt adott ki a mérkőzéssel, illetve a csapat elmúlt időben mutatott teljesítményével kapcsolatban. Közölték, hogy a vasárnapi teljesítmény „merénylet volt a foci ellen”, az edző stáb által bemutatott taktika pedig „teljesen megöli az összes emóciót a szurkolóban, s vele együtt a fanatizmust és a foci összes szépségét”.

Felhívták a klub vezetőségét a nemzetközi színtéren elért sorozatos kudarcokra, valamint az évről évre fogyatkozó nézőszámra. Közölték, tisztában vannak vele, hogy a probléma gyökerét mélyebben kell keresni, de, hogy ezt megtalálják, szerintük első lépésként edzőcserét kellene végrehajtani a csapatnál.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program