Botrányos jelenetekkel indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója (VIDEÓ)

camera

1

Botrányos jelenetekkel indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója (VIDEÓ)

Forrás: Gyekiczki Márton Facebook-oldala/24.hu 

Megosztás

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor (Fidesz) kedden a tanácsi elnökségről tartott sajtótájékoztatót az Európai Parlament épületében.

A holnapi csihi-puhi talán eltereli a figyelmet az elnökségi program lényegéről, ezért azt gondolták, külön is bemutatják azt – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a tanácsi elnökségről tartott keddi sajtótájékoztatóját Strasbourgban, az Európai Parlament épületében.

A sajtótájékoztatót nem sokkal a kezdete után cetlidobálással zavarta meg egy férfi, aki azt kérdezte, „mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?”, hozzátéve, "eladta Putyinnak, eladta Hszi Csin-pingnek. Orbán Balázs mennyiért adta el a hazát, miniszterelnök úr?"

„A magyar egy direkt nyelv, és a kommunikáció is meglehetősen durva. Amikor egy politikus azt mondja egy másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban azt jelenti, hogy nem értek egyet önnel” – mondta Orbán, reagálva a sajtótájékoztatóra berontott tiltakozó eltávolítása után.

A DK közleménye szerint Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője zavarta meg a sajtótájékoztatót. A párt szerint a fiatal képviselő ugyanaz, aki szeptember elején játékpénzt szórt Orbán Viktorra a kötcsei pikniken, hogy azzal kereskedjen, ne a hazával.

Orbán a sajtótájékoztatón az európai versenyképesség hanyatlását nevezte az egyik legsúlyosabb kihívásnak. Azt mondta, az Európai Unió helyzete jóval súlyosabb, mint 2011-ben az első magyar uniós elnökség idején volt.

Kifejtette, Ukrajnában, Európában dúl egy háború, súlyos konfliktusok vannak a Közel-Keleten és Afrikában, amelyeknek érezni a hatásait, következményeit. Minden nemzetközi konfliktus ma az eszkaláció veszélyével fenyeget – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, a migrációs válság 2015 óta nem látott méreteket öltött, a biztonsági fenyegetések pedig a schengeni térség megbénulásával és szétesésével fenyegetnek. Mindeközben az EU folyamatosan veszít globális versenyképességéből – mondta.

Kiemelte,a magyar EU-elnökség javasolja, hogy vezessék be a schengeni csúcstalálkozók rendszerét a migráció kezelésére, mert miután az EU-nak nincs közös sikeres migrációs politikája, a tagállamok egyenként próbálják megvédeni magukat, az egyéni próbálkozások azonban szét fogják verni a schengeni rendszert, így helyettük “egy nagy közös döntésre van szükség”.

(telex, 24.hu)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program