Számszerűsítette a belügy, milyen mértékű a rendőrhiány az országban – Nagyszombat megyében a legrosszabb a helyzet

camera

1

Számszerűsítette a belügy, milyen mértékű a rendőrhiány az országban – Nagyszombat megyében a legrosszabb a helyzet

Fotó: TASR 

Megosztás

2024 elejétől szeptember utolsó napjáig 1165 rendőr távozott a testülettől, és 599 új rendőr állt szolgálatba – közölte csürtörtökön a belügyminisztérium a TASR hírügynökség érdeklődésére.

Ami az egyes régiókat illeti, Nyugat-Szlovákiában a legjelentősebb a rendőrhiány, konrkétan a Nagyszombat megyei igazgatóságon, ahol 19,48 százalékos a betöltetlen pozíciók aránya.

Hasonló helyzetben van a Trencsén megyei és a pozsonyi rendőrség is, előbbinél 17,97 százalékos, utóbbinál 17,95 százalék körüli a rendőrhiány – közölte a belügy az adatokat.

Az is kiderült, hogy október elején az összes 22 601 rendőri pozícióból 3532 volt betöltetlen, év eleje óta ez a szám 575-tel nőtt.

A helyzet stabilizálása érdekében a belügyminisztérium többféle hozzájárulási formát vezetett be. Az új rendőrök 5 ezer eurós felvételi bónuszt kapnak. A legalább 20 éve szolgálatot teljesítő rendőrök ugyanennyit kaphatnak, de csak azzal a feltétellel, hogy további három évig szolgálatban maradnak. A tárca a lakhatási támogatás mértékést is módosította.

Kapcsolódó cikkek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program