Távozott funkciójából az AllatRa szektával összeboronált ügyész

camera

1

Távozott funkciójából az AllatRa szektával összeboronált ügyész

Illusztráció -TASR 

Megosztás

Lemondott a szervezett bűnözés elleni osztály vezetői posztjáról Lucia Pavlaninová, a Zsolnai Kerületi Ügyészség ügyésze, aki eljárást indított a cseh Seznam Zprávy nevű portál újságírója, Kristina Ciroková ellen a szektákról szóló riportja miatt. Korábban viszont állítólag maga az ügyész is támogatta ezeknek a szervezeteknek az aktivitását.

Olvassa el továbbá

Tomáš Balogh kerületi ügyész hivatalos közleményben tudatta Pavlaninová döntését, amit tiszteletben tart.

Pavlaninová neve az elmúlt napokban a Kristina Ciroková újságíróval szemben indított eljárással kapcsolatban tűnt fel. A Seznam Zprávy újságírója a riportjában a szektákról írt, miközben Pavlaninová az egyik ilyen mozgalmat, az AllatRa nevű szervezetet maga is támogatta.

Balogh az állásfoglalásban aggodalmát fejezte ki a vulgáris támadásokat tartalmazó névtelen e-maileket illetően, amiket Pavlaninovának címeztek a tisztségének betöltésével kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az ügyésznő nemrég sikeresen átesett a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) átvilágításán.

Pavlaninová tagadta, hogy köze lenne az AllatRa nevű szektához, Balogh pedig nem rendelkezik olyan információkkal, amik kétségbe vonnák az állításait. Közölte továbbá, hogy Ciroková két héttel ezelőtti kihallgatásán Pavlaninová nem felügyelő ügyészként volt jelen, hanem más intézkedésben vett részt.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program