"Ez az ember sosem dolgozott az egészségügyben" – újabb politikai jelölést emleget az ellenzék

camera

1

"Ez az ember sosem dolgozott az egészségügyben" – újabb politikai jelölést emleget az ellenzék

Tomáš Szalay (Fotó: TASR) 

Megosztás

Az ellenzék is reagált Kamil Šaško (Hlas-SD) egészségügyi miniszter kinevezésére, aki Zuzana Dolinkovát (Hlas-SD) váltja a tárca élén.

Tomáš Szalay, az SaS párt egészségügyi szakértője szerint ahhoz, hogy az egészségügyi miniszter sikeresen vezesse a tárcát, szaktekintélynek kell lennie.

“Kamil Šaškóról viszont senki nem tud semmit az egészségügyben, ez az ember soha nem dolgozott az egészségügyi szférában” – húzta alá Szalay, hozzátéve, a menedzseri ismereteit nem kérdőjelezi meg.

“Ezidáig az energiaszektorban tevékenykedett. Az egészségügy bonyolult ágazat, ahol sok érdek találkozik. Szakmai és elfogadható változást szorgalmaztunk, erre jön egy újabb politikai jelölés.

Peter Pellegrini köztársasági elnök csütörtökön nevezte ki Kamil Šaškót egészségügyi miniszterré. Šaško a gazdasági minisztérium államtitkára volt, a kormány szerdán váltotta le erről a posztról.

Zuzana Dolinková a múlt héten jelentette be lemondását. Döntését azzal indokolta, hogy nem érez támogatást az egészségügy javítását célzó intézkedései megvalósításához. Kritizálta például, hogy a parlament jóváhagyta a konszolidációs intézkedéseket.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program