Michelko úgy gondolja, a Tepláreň előtti gyilkosság elkövetője elsősorban antiszemita volt, az LMBTQ+ közösség szerinte másodlagos

camera

1

Michelko úgy gondolja, a Tepláreň előtti gyilkosság elkövetője elsősorban antiszemita volt, az LMBTQ+ közösség szerinte másodlagos

Roman Michelko (TASR) 

Megosztás

A pozsonyi Tepláreň melegbár előtti támadás évfordulóján Roman Michelko (SNS) kijelentette, hogy a gyilkos elsősorban antiszemita volt, „az LMBTQ+ közösség másodlagos”.

Hozzátette: egy „magányos őrültről” van szó, aki az USA szerverein radikalizálódott, nem pedig Szlovákiában, írja a Denník N.

Szerinte nem lehet elszigetelni azt az őrültet, aki „személyiségében erősen zavart”. Hozzátette: nem örül annak, ha egy ilyen tragédiát társadalmilag kihasználnak.

Irena Bihariová (PS) képviselő azt állítja, hogy a gyilkosság óta eltelt két évben a társadalmi helyzet csak rosszabb lett. „Ha az ilyen tragédiák nem tanítanak bennünket, nem tudom, hol fog megállni” –  mondta az STVR-ben.

2022. október 12-én a pozsonyi Vár utcában (Zámocká), a Tepláreň melegbár előtt terrortámadás áldozata lett két, az LMBTQ+ közösséghez tartozó fiatal, Juraj Vankulič és Matúš Horváth. A harmadik áldozat, Radka Trokšiarová súlyosan megsérült, de túlélte a támadást.

Kapcsolódó cikkek

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program