Felkészülési mérkőzés: Győzött a DAC Győrben (VIDEÓ)

camera

1

Felkészülési mérkőzés: Győzött a DAC Győrben (VIDEÓ)

Fotó: DAC - Lelkes Ernő 

Megosztás

Az októberi válogatott szünetben a magyar élvonalbeli Győr együttesével találkozott a DAC felkészülési mérkőzésen, amelyen győzelemmel távoztak az ellenfél otthonából.

A sárga-kékek a második válogatott szünetet is arra használták fel, hogy felkészülési összecsapáson megmérkőzzenek az ETO FC Győrrel.

Xisco Muñoz vezetőedző hét válogatott (Andzouana, Herc, Ramadan, Bajo, Vitális, Csinger és Bősze) és több sérült nélkül állította fel a kezdő tizenegyet a magyar NBI 9. helyén álló csapata ellen, többen pedig megelőző jelleggel hiányoztak (Dimun, Redzic, Száraz, Brunetti, Gruszkowski, Balogh).

A tréner ezért az akadémia öt játékosát is behívta a keretbe (Zápražný, Brnula, Jenčuš, Udvaros, Majer) és az együttes színeiben futballozott az ellenfél labdarúgója, Koncz is.

Az első félidőben a hazaiak futballoztak aktívabban, de a rendkívüli hatékonyság a dunaszerdahelyiek oldalán állt. A 19. percben Yapi beadását vétette el Trusa, de a hátrébb helyezkedő Mendez már pontosan célzott a tizenhatoson belülről a bal kapufa mellé – 0:1. A másik oldalon Anton megpattanó lövését Popović tornázta ki és mivel Diarra kétszer is jó helyzetben hibázott, a játékrész hosszabbításban második alkalommal is lecsaptak. Szendrei megugrását csak szabálytalanul tudták megállítani a büntetőterületen belül, így Trusa a tizenegyespontról a másik oldalra helyezte a labdát, mint amerre Petráš vetődött – 0:2.

A felkészülési mérkőzés második félidejére hagyományosan rányomta a bélyegét a sok csere, de a játék képét ezek sem változtatták meg. A hazaiak voltak az aktívabbak, a DAC pedig ismét a hatékonyságban jeleskedett. Bánáti már a 48. percben egy bombaerős lövéssel szépített 1:2-re. A további lehetőségeket azonban nem használták ki a Győr labdarúgói, így a végeredményt Mendez állította be a második találatával, amelyet a 69. percben szerzett, Trusa passzát lőtte be az üres kapuba – 1:3.

Legközelebb a Niké Liga 11. fordulójában Ružomberokban lép pályára a DAC, ahol egy hét múlva, október 19-én, szombaton 15:30 órai kezdettel mérkőznek meg.

ETO FC Győr – DAC 1904 1:3 (0:2)
ETO FC Győr, Győr, 2024. október 12., szombat, 11:00 ó, napos idő, +12°C
Góllövők: 19. Mendez 0:1, 45+1 Trusa 0:2, 48. Bánáti 1:2, 69. Mendez 1:3
Sárga lap: 53. Popović, 56. Ortiz
Játékvezető: Zimmermann, 250 néző
DAC: Popović (80. Kaltsas) – Koncz (46. Majer), Kacharaba, Ortiz – Yapi, Bernát (66. Jenčuš), Tuboly (80. Udvaros), Mendez – Bassey (66. Zápražný), Szendrei (46. Almási), Trusa (K) (80. Brnula). Edző: Xisco Muňoz.
ETO: Petráš – Albion (71. Krohn), Kaša (71. Bitri), Krpič (71. Szépe), Boldor (71. Hector), Vianna (71. Štefuli) – Anton, Škvarka (46. Vingler), Diarra (71. Sahli), Bumba (46. Bánati) – Krivokapić (71. Benbouai). Edző: Borbély Balázs.

STATISZTIKA:
Lövés
 – kapura 9:5, mellé 12:2
Szöglet – 6:3
Les – 6:3

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program