Óriáskerék, kígyó és murci – nagy tömegeket vonzott a 476. Simon-Júda napi vásár Párkányban (FOTÓK)

camera

20

Óriáskerék, kígyó és murci – nagy tömegeket vonzott a 476. Simon-Júda napi vásár Párkányban (FOTÓK)

Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints a fotóra! 

Megosztás

Idén is nagy tömegeket vonzott a 476. Simon-Júda napi vásár, amely csütörtöktől vasárnapig tart a párkányi Sétálóutcában.

A kézműves szektorban – ami a nagy érdeklődésre való tekintettel a városi hivatal előtti területtel bővült ki – megtalálhatók voltak különböző kézműves termékek: ruházat, ékszerek, abroszok, dísztárgyak, fazekas termékek, fából készült használati tárgyak, kosarak és egyéb fonott termékek, fűszerek, termelői mézek, mézeskalács, bor és sok más egyéb.

Nem hiányoztak a hagyományos vásári ételek, a sült kolbász, hurka, libahús, libamáj, gulyás, pacalpörkölt és a grillezett füstölt csülök sem. A látogatók vásárolhattak murcit, valamint minőségi pálinkákat, mézbort, illetve a helyi és a régió borászainak nedűit is megkóstolhatták.

Az ország egyik legnagyobb vásárát óriáskerék színesítette, amely 10 euróért cserébe páratlan kilátást nyújtott a térségre.

A látogatók akár egy óriási kígyóval is fotózkodhattak, a gyerekeket bohóc szórakoztatta, és a magyar foci rajongói sem távoztak üres kézzel.

Az időjárás kegyes volt a vásározókkal, a gazdag zenei program sem hiányzott, az eseményt pedig jó hangulat és barátságos légkör jellemezte.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program