Az új egészségügyi miniszter hétfőn találkozik az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel

camera

1

Az új egészségügyi miniszter hétfőn találkozik az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel

Kamil Šaško (Fotó: TASR) 

Megosztás

Kamil Šaško (Hlas-SD) egészségügyi miniszter hétfőn találkozik az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel, és bízik benne, hogy sikerül kompromisszumot találni, mert szerinte ilyen helyzeteket másképp nem lehet megoldani. Erről a közösségi hálón számolt be. Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ) és az Ambuláns Ellátást Nyújtók Szövetsége megerősítette a TASR-nek a találkozón való részvételt, utóbbi szerint minden ágazati szervezetnek jelen kellene lennie a megbeszélésen.

„Nem lesz könnyű megállapodni, de muszáj, hogy ne a betegek legyenek a helyzet túszai. A kormánynak végre kell hajtania a konszolidációt az előző évek felelőtlen gazdálkodása miatt, de megértem az egészségügyi dolgozók elvárásait is, akik jobb fizetést akarnak” – mondta Šaško.

Az egészségügyi miniszter hétfőn reggel tárgyalt Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszterrel a háromoldalú érdekegyeztető tanács ülésén, Šaško tájékoztatása szerint áttekintették a megoldási lehetőségeket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók visszautasítják a kormány ágazatot érintő konszolidációs intézkedéseit, és felszólították Peter Pellegrini államfőt, hogy ne írja alá a törvénycsomagot. Az államfő az egészségügy képviselőivel folytatott múlt heti megbeszélése után kompromisszumkeresésre szólította fel a kormányt, és ettől tette függővé a vonatkozó törvények aláírását.

(TASR)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program