Nagyszombat megyében több helyen útfelújítások lesznek a következő hetekben, köztük van a dunaszerdahelyi járásbeli Ekecs utáni szakasz is

camera

1

Nagyszombat megyében több helyen útfelújítások lesznek a következő hetekben, köztük van a dunaszerdahelyi járásbeli Ekecs utáni szakasz is

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

A következő hetekben megkezdődik több másod- és harmadosztályú út korszerűsítése a Nagyszombat megye területét – tájékoztatta a TASR-t Natália Petkáčová, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat szóvivője.

A másodosztályú utak közül korszerűsítik a 300 méteres szakaszt Dolné Dubové községben, a Nagyszombati járásban. A munkálatok során a burkolat teljes cseréjére kerül sor, és szükség esetén az útalap is kicserélésre kerül. A beruházás összege 97 ezer euró. „A korszerűsítés körülbelül egy hónapig tart, ez idő alatt az út mindig egy sávban lesz járható, és a közlekedést ideiglenes közlekedési táblákkal irányítják majd. Az átmeneti szakaszon közlekedési dugókra lehet számítani” – figyelmeztetett a szóvivő.

Korszerűsítik a Dunaszerdahelyi járásban, Ekecs község utáni szakaszt is, amely a nagymegyeri útfelújításhoz kapcsolódik. „Október 16-ától kezdődően az útfelület cseréje mellett néhány helyen az alap cseréjével is számolnak. A munkálatok előreláthatólag november közepéig tartanak majd, és 134 ezer euróba kerülnek” – ismertette Petkáčová.

Nagyszombat megye folytatja a Dunaszerdahelyi járásban található Jányok község másodosztályú útjának korszerűsítését is, amely a tavalyi felújításhoz kapcsolódik. „Ezúttal egy kilométeres szakasz kerül felújításra, a tavaly korszerűsített út végétől a Pozsony megyével határos szakaszig” – tette hozzá. Az útmunkák ideje alatt az út mindig egy sávban lesz járható. A felújítás november végéig tart, és a Jányoki út korszerűsítésére 405 ezer eurót különítettek el.

A harmadosztályú utak közül elkezdődik a Nagyszombati járásban található Zavar község útjának 1,5 kilométeres szakaszának felújítása is. A körforgalomtól a falu végéig, križovany nad Dudváhom (Keresztúr) felé. „Az építési munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és ez idő alatt az út mindig egy sávban lesz járható. Nagyszombat megye ebbe a korszerűsítésbe 341 ezer eurót fektet” – tette hozzá a szóvivő.

November végéig tartanak a munkálatok a Szakolcai járásban található Petrova Ves harmadosztályú útján is, a másodosztályú úttal való kereszteződéstől Letničie felé. „Tekintettel az útfelület állapotára, az aszfalt cseréje mellett néhány helyen az útalap cseréje is megtörténik” – tette hozzá. Az építési munkálatok költsége 501 ezer euró, és a kivitelező biztosítja, hogy ez idő alatt legalább egy sáv járható marad. „Felhívjuk a figyelmet, hogy a felújított szakaszokon való áthaladás során tartsák be az ideiglenes közlekedési jelzéseket” – hangsúlyozta.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program