Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

camera

1

Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában - írja az MTI.

Az A divízió magyar érdekeltségű 3. csoportjában játszott müncheni mérkőzésen Jamie Leweling, a VfB Stuttgart 23 éves csatára bizonyult a házigazdák nyerő emberének. A felnőtt válogatottban most bemutatkozó támadónak a második percben les miatt érvénytelenítették a találatát, a 63. percben viszont ő szerezte meg a győzelmet érő gólt a Nationalelfnek.

November 16-án holland-magyar meccset rendeznek Amszterdamban, majd 19-én magyar-német összecsapást a Puskás Arénában. Ezek mellett a németek a bosnyákokkal találkoznak otthon, a hollandok pedig az utolsó fordulóban Zenicában szerepelnek.

Mivel a második holland és a harmadik magyar együttes még játszik egymás ellen, így mindkettő nem tudja már megelőzni az éllovas németeket, akiknek ezzel biztossá vált a negyeddöntős szereplése.

A feljutás szempontjából fontos három pontot szerzett az albán labdarúgó-válogatott Georgia vendégeként a B divízió negyedik fordulós mérkőzésén.

A Tbilisziben játszott találkozót Kristjan Asllaninak, az Internazionale középpályásának a 48. percben szerzett gólja döntötte el, ezzel a győzelemmel pedig az albánok pontszámban utolérték a georgiaiakat.

A C divízió 1. csoportjában a szlovákok a papírformának megfelelően elvitték a három pontot Azerbajdzsánból, ezzel megőrizték veretlenségüket. Az azeriek a 70. percben, 1-1-es állásnál emberhátrányba kerültek, ezt a lehetőséget használta ki a szlovák együttes. A svédek sem hibáztak, akik Észtországban arattak magabiztos győzelmet.

A divízió:

2. csoport:

Belgium-Franciaország 1-2 (1-1)

Olaszország-Izrael 4-1 (1-0)

3. csoport:

Németország-Hollandia 1-0 (0-0)

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)

B divízió:

1. csoport:

Georgia-Albánia 0-1 (0-0)

Ukrajna-Csehország, Wroclaw 1-1 (0-1)

4. csoport:

Izland-Törökország, Reykjavík 2-4 (1-0)

Wales-Montenegró, Cardiff 1-0 (1-0)

C divízió,

1. csoport:

Azerbajdzsán-Szlovákia 1-3 (1-1)

Észtország-Svédország, Tallinn 0-3 (0-2)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program