„Teljesen abszurd volt az egész. Csak a fejemet csóváltam” – kihallgatták Hamrant a Fico elleni merénylet kapcsán

camera

1

„Teljesen abszurd volt az egész. Csak a fejemet csóváltam” – kihallgatták Hamrant a Fico elleni merénylet kapcsán

Hamran István (Fotó: Cséfalvay Á. András - archív) 

Megosztás

Hamran István egykori országos rendőrfőkapitányt kihallgatták a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet kapcsán.

Hamran a SME-nek adott interjúban elmondta, hogy az elkövetkező napokban kihallgatásra készül a rendőrségre. Mint mondja, hagyja magát meglepni, hogy ezúttal milyen ügyben idézték be, mivel a legutóbbiak valóban abszurdak voltak.

Elmondása szerint azzal kapcsolatban hallgatták őt ki, hogy ő okozta, hogy májusban merényletet követtek el Robert Fico miniszterelnök ellen.

„Ott már tényleg megállt az eszem, amikor azt mondták, hogy a megnyilvánulásaim alapján egyértelmű, hogy nem szeretem Ficót. Szeretem az édesanyámat, az ismerőseimet és a barátaimat. Állítólag azzal okoztam, hogy a múltban tettem valamilyen kijelentéseket, illetve, hogy nem szeretem Ficót. Nem szeretem őt, de nem azért, mert ő Robert Fico. A funkciója miatt nem szeretem, mert tönkreteszi az országot, amit szeretek. De természetesen soha senkinek sem kívánnék hasonlót. A nyomozónak meg is említettem, hogy az elsők között voltam, akik nyilvánosan elítélték a történteket. Tehát valóban őrültségnek tűnt az egész” – nyilatkozta a lapnak Hamran.

Közölte, hogy nem volt egyértelmű, milyen bizonyíték alapján hallgatják őt ki, illetve mivel inspirálhatta az elkövetőt, Juraj Cintulát. Hamran csak a fejét csóválta a kihallgatáson, majd közölte, hogy a bizonyítási teherért a bűnüldöző szervek felelősek, és mivel ő egy bizonyítékot sem látott, távozott a kihallgatásról.

Noha Hamran az EP-választáson a Demokrati pártját erősítette, közölte, hogy nincsenek politikai ambíciói, szeretne inkább a családjával foglalkozni. Ugyanakkor hozzátette: számít rá, hogy hamarosan célirányosan meggyanúsítják őt valamivel, és ha ez politikai indíttatású lesz, akkor kénytelen lesz belépni a politikába, és mindent megtesz majd azért, hogy tükröt állítson a jelenlegi vezetésnek.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program