Két hónapig a nyílt tengeren sodródott egy gumicsónak, három utasából csak az egyik élte túl (VIDEÓ)

camera

3

Két hónapig a nyílt tengeren sodródott egy gumicsónak, három utasából csak az egyik élte túl (VIDEÓ)

(Nexta TV) 

Megosztás

Egy ember túlélte, hogy több mint két hónapon keresztül hánykolódott a felfújható csónakjával az Oroszországhoz tartozó Ohotszki-tengeren. Két rokona nem volt ennyire szerencsés, ők belehalt a szörnyű megpróbáltatásba.

Két férfi – és az egyikük 15 éves fia – augusztus 9-én a Habarovszk megye egyik kikötőből indultak útnak a Szahalin-sziget északi csücskén található Oha város felé.

Egy idő után azonban megszakadt velük a kapcsolat, írja a cseh ČTK beszámolója alapján a DenníkN. Aztán a csónakot két hónappal később és ezer kilométerrel arrébb, a Kamcsatka-félszigethez tartozó Uszty-Hajrjuzovo falu közelében pillantották meg helyi halászok.

A mentőmellényes 46 éves túlélőt, aki a Nexta szerint 50 kilót vesztett súlyából súlyos állapotban szállították kórházba.

Ritkán de azért előfordult már hasonló eset. Tíz éve például arról számoltunk be, hogy egy szerencsétlenül járt férfi 16 hónapig hánykolódott a tengeren, és több mint 12 ezer kilométerre sodródott Mexikótól, mire partot ért egy korallzátonyon a Csendes-óceán közepén. A tengeren való hánykolódás során hosszú hajat és szakállat növesztő férfiről az derült ki, hogy teknősöket, madarakat és halakat evett, illetve esővíz hiányában teknősvérrel oltotta a szomját.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program