Már nem kapható az a karácsonyi gyertya, aminek a csomagolásán lévő szimbóluma a Klu Klux Klán csuklyájához hasonlított (FOTÓ)

  • Bulvár
camera

1

Már nem kapható az a karácsonyi gyertya, aminek a csomagolásán lévő szimbóluma a Klu Klux Klán csuklyájához hasonlított (FOTÓ)

-illusztráció- (Fotó: Unsplash) 

Megosztás

A Bath and Body Works leállította egy olyan gyertya árusítását, amelyet egy téli témájú dizájn díszített, amit sok internetes kommentelő a Ku Klux Klan csuklyájához hasonlított.

A „Snowed In” nevű gyertya csomagolását egy stilizált papír hópehely díszítette, de sokan a közösségi médiában a klántagok által viselt csuklyákhoz és köpenyekhez hasonlították. A Southern Poverty Law Center szerint a KKK az Egyesült Államok egyik „legrégebbi és leghírhedtebb” gyűlöletcsoportja, és az Anti-Defamation League kijelenti, hogy a KKK csuklya képe önmagában is gyűlöletszimbólummá vált.

A gyertyát azóta eltávolították a Bath and Body Works weboldaláról és üzleteiből, a cég pedig a CNN-nek tett nyilatkozatában közölte, hogy a design „nem volt szándékos”.

“A Bath and Body Works elkötelezett amellett, hogy figyeljen a vásárlóira, és hogy kijavítsa a hibáit – még az olyanokat is, amelyek nem szándékosak, mint ez” – mondta egy szóvivő. „Elnézést kérünk mindenkitől, akit megsértettünk, és gyorsan dolgozunk azon, hogy eltávolítsuk ezt a terméket, valamint átgondoljuk a jövőbeni folyamatainkat.”

A Redditen a hozzászólók gyorsan felkapták a tervezési választást, és „klandle”-nek vagy „Klan Krismas Kandle”-nek nevezték. Néhányan, akik megpróbálták megrendelni a gyertyát, miután a botrány kirobbant a múlt hét végén, azt írták a közösségi médiában, hogy rendeléseiket törölték.

A gyertyák a Bath and Body Works kollekciójának alapdarabjai, és a kínálat már messze túlmutat a szappanokon és testápolókon. Egy elemző szerint a kiskereskedő évente kiadja ünnepi illatú gyertyakollekcióját, amelyek az éves eladások közel 40%-át teszik ki.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program